Με την πάροδο του χρόνου μπορεί να εμφανιστούν καρδιαγγειακά προβλήματα και νοσήματα που μπορεί να οδηγήσουν σε έμφραγμα του μυοκαρδίου, εγκεφαλικό επεισόδιο, ρήξη ανευρύσματος ή και θρόμβωση.

Τόσο οι γιατροί όσο και οι διατροφολόγοι τονίζουν την αξία και σημασία της σωστής διατροφής που συμβάλλει στην καθυστέρηση του γήρατος του αγγειακού μας συστήματος και γενικότερα στην προστασία της υγείας μας.

Υιοθετήστε την Μεσογειακή Διατροφή που καθυστερεί τα σημάδια του αγγειακού γήρατος καθώς είναι πλούσια σε λαχανικά και φρούτα δηλ. είναι πλούσια σε βιταμίνες C, E, σύμπλεγμα Β, φολικό οξύ και προστατευτικά αντιοξειδωτικά όπως: φλαβονοειδή, καροτενοειδή, φαινόλες καθώς και μαγνήσιο, ω λιπαρά οξέα,συνένζυμο Q10 κ.α. Η έλλειψη μαγνησίου προκαλεί πρόωρη γήρανση καθώς είναι απαραίτητο για εκατοντάδες βιοχημικές λειτουργίες του οργανισμού μας.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες τα αντιοξειδωτικά είναι το «κλειδί» της αντιγήρανσης. Ως αντιοξειδωτικά θεωρούνται όλες οι οργανικές ουσίες που μπορεί καθυστερήσουν ή να εμποδίσουν την καταστροφική οξειδωτική δράση των ελεύθερων ριζών.