(+30) 690 6026014

(+30) 698 0407744

flavonhealth.gr@gmail.com

Ήξερες ότι...

Ο συνδυασμός διατροφής πλούσιας σε αντιοξειδωτικά και άσκησης, θα μπορούσε να προστατεύσει τα τελομερή από την οξειδωτική βλάβη που προκαλείται από εξωγενείς και ενδογενείς παράγοντες.  

Εμπειρίες

Θέλω να πω στον κόσμο ότι τα προϊόντα της Flavon δίνουν ενέργεια και υγεία, πράγματα που μας λείπουν πολύ στις μέρες μας. Αξίζει να τα δοκιμάσετε και θα δείτε μεγάλη διαφορά Μιλάω από προσωπική μου εμπειρία.

Αλεξάνδρα Χρηστίδου

Αναζήτηση

ΕΞΑΨΕΙΣ

«Μια νέα μελέτη δείχνει ότι οι φυσιολογικές εξάψεις σχετίζονται με μειωμένη λεκτική μνήμη. Τα ευρήματα αυτής της προκαταρκτικής μελέτης, αν και μικρά, υποστηρίζουν μια συσχέτιση μεταξύ αντικειμενικά παρακολουθούμενων εξάψεων και δυσμενών λειτουργικών αλλαγών στον εγκέφαλο που επηρεάζουν τη μνήμη. Η νευροαπεικόνιση αποκάλυψε μεταβολές στη λειτουργία του εγκεφάλου κατά τη διάρκεια της κωδικοποίησης και της ανάκτησης της μνήμης, ειδικά στον ιππόκαμπο και στον προμετωπιαίο φλοιό.

Σε αυτή τη νέα μελέτη χρησιμοποιήθηκε απεικόνιση λειτουργικής μαγνητικής τομογραφίας (MRI) για την τεκμηρίωση της εμφάνισης των φυσιολογικών εξάψεων και της ειδικής τους επίδρασης στην λειτουργία του ιππόκαμπου και του προμετωπιαίου φλοιού κατά τη διάρκεια λεκτικής απομνημόνευσης, για να παράσχουμε ιδέες για τους μηχανισμούς του εγκεφάλου που σχετίζονται με τα αγγειοκινητικά συμπτώματα (VMS) και μπορούν να συμβάλλουν σε προβλήματα μνήμης στις γυναίκες της μέσης ηλικίας. Τα πλεονεκτήματα αυτής της μελέτης είναι η αξιολόγηση των αλλαγών που συμβαίνουν στον εγκέφαλο των συμμετεχόντων σε πραγματικό χρόνο κατά τη διάρκεια της δοκιμής μνήμης.»

«Οι εξάψεις σχετίζονται με αλλοιωμένη λειτουργία του εγκεφάλου κατά τη διάρκεια μιας εργασίας μνήμης», σύμφωνα με την Dr. Stephanie Faubion, NAMS Medical Director.

https://neurosciencenews.com/hot-flashes-memory-15552/

NAMS : The North American Menopause Society  https://www.menopause.org/

Μη-ορμονικά φάρμακα και συμπληρωματικές και εναλλακτικές θεραπείες χρησιμοποιούνται από πολλές γυναίκες που αναζητούν ανακούφιση από τις ενοχλητικές εξάψεις. Εντούτοις, οι επαγγελματίες υγείας συνήθως είναι λιγότερο εξοικειωμένοι με αυτούς τους τρόπους θεραπείας. Παρόλο που τα οιστρογόνα παραμένουν το αποτελεσματικότερο φάρμακο για τη μείωση των εξάψεων, οι ενδεχόμενες βλαβερές επιδράσεις τους οδήγησαν τους ερευνητές να εξετάσουν άλλες θεραπείες για τις εξάψεις και πολλές γυναίκες αναζητούν εναλλακτικές μορφές ανακούφισης. Για παράδειγμα, η τεχνική Acupressure όπως και ο βελονισμός/ηλεκτροβελονισμός είναι αποτελεσματικές εναλλακτικές προσεγγίσεις σε σύγκριση με τη μη θεραπεία

Αν υποφέρετε από εξάψεις το νερό παίζει σημαντικό ρόλο και αυτό γιατί χάνετε πολύ περισσότερο νερό απ’ ότι είναι το φυσιολογικό. Το ίδιο συμβαίνει και όταν ασκείστε. Ο πονοκέφαλος πολλές φορές είναι αποτέλεσμα αφυδάτωσης. Έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Handbook of Clinical Neurology το 2010 έδειξε ότι οι πάσχοντες απόπονοκεφάλους και ημικρανίες τείνουν να είναι πιο ευαίσθητοι στην αφυδάτωση. Οι συμμετέχοντες στη μελέτη, οι οποίοι έπιναν τέσσερα επιπλέον φλιτζάνια νερό την ημέρα, πέρα ​​από την κανονική πρόσληψή τους, παρουσίασαν 21 λιγότερες ώρες πόνου κατά την περίοδο της μελέτης. (https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0072975210970127?via%3Dihub)

Αυτό που έχει μεγάλη σημασία είναι να αντικαθιστάτε τα υγρά που χάνετε και αυτό γίνετε υιοθετώντας καλές συνήθειες στην κατανάλωση νερού:

  • να μην φτάνετε στο σημείο να αισθάνεστε διψασμένη
  • να έχετε κοντά σας όλη μέρα ένα μπουκάλι νερό και να πίνετε από λίγες γουλιές μέσα στην ημέρα.

Επίσης, η σταθερή κατανάλωση του Flavon Kids κατά την περίοδο της εμμηνόπαυσης, υποστηρίζει το νευρικό σύστημα λόγω της περιεκτικότητας του στο σύμπλεγμα των Βιταμίνων Β και συμβάλλει στην βελτίωση της λειτουργίας του εγκεφάλου, της μνήμης και των γνωστικών ικανοτήτων. Καλύπτει τις ανάγκες σας από τα πρώτα στάδια της εμμηνόπαυσης  όσον αφορά τις εναλλαγές διάθεσης, αλλά και την οστεοπενία, την οστεοπόρωση και την γρήγορη συγκόλληση των οστών. Το Flavon Kids είναι πλούσιο σε φλαβονοειδή που είναι αντιοξειδωτικά που συμβάλλουν στην μείωση των φλεγμονών και στην πρόληψη χρόνιων παθήσεων και καρκίνου.  Λόγω των μαύρων φρούτων περιέχει αυξημένες συγκεντρώσεις ρεσβερατρόλης, η οποία αυξάνει τη δραστηριότητα των μιτοχονδρίων, των μονάδων παραγωγής ενέργειας των κυττάρων, που συμβάλλουν στη μακροζωία και τη γενικότερη υγεία. Η ρεσβερατρόλη διαθέτει αντιγηραντικές και αντικαρκινικές ιδιότητες και αποτελεί «ασπίδα» ενάντια στις καρδιοπάθειες και στον διαβήτη.

Μια ακόμη καλή συνήθεια είναι η καθημερινή κατανάλωση μίας κουταλιάς της σούπας τριμμένου λιναρόσπορου στα δημητριακά του πρωινού μας, στις σαλάτες, στις σούπες και στα σπιτικά αρτοσκευάσματα. Και αυτό γιατί ο λιναρόσπορος περιέχει ένα «φυτοοιστρογόνο» που ονομάζεται «λιγνάνη».  Τα φυτοοιστρογόνα, (φυτικά οιστρογόνα) πιστεύεται ότι βοηθούν το σώμα μας να ισορροπήσει καλύτερα τις ορμόνες μιμούμενα αυτές και με την δέσμευσή τους σε ορισμένους υποδοχείς ορμονών. Οι λιγνάνες είναι μια κατηγορία πολυφαινολών που εμφανίζονται σε υψηλότερα επίπεδα στο παρθένο ελαιόλαδο, τον λιναρόσπορο και το αλεύρι ολικής αλέσεως. Ο λιναρόσπορος περιέχει επίσης φυτικές ίνες και ωμέγα-3 βασικά λιπαρά οξέα. Έχει αποδειχθεί στο πλαίσιο εργαστηριακών μελετών ότι οι λιγνάνες καταστέλλουν άμεσα τον πολλαπλασιασμό των καρκινικών κυττάρων στο μαστό.

 

 

 

 

 

Γίνε Μέλος

Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να υποκαθιστούν μια ποικιλία διατροφής και έναν υγιεινό τρόπο ζωής.

Δοκιμάστε τα προϊόντα

Ώρες Λειτουργίας

Μπορείτε να μας βρείτε καθημερινά:

Δευτέρα - Παρασκευή :
10.00 - 21.00

Σάββατο - Κυριακή:
10.00 - 17.00

Τηλ. Επικοινωνίας: (+30) 690 6026014 (+30) 698 0407744

flavonhealth.gr@gmail.com

base-logo

Η τροφή, να είναι το φάρμακό σου και το φάρμακό σου, να είναι η τροφή σου. Ιπποκράτης

Social Media