(+30) 690 6026014

(+30) 698 0407744

flavonhealth.gr@gmail.com

Ήξερες ότι...

Τα Μύρτιλα τονώνουν την αναγέννηση της επιδερμίδας, ενυδατώνουν, απαλύνουν και χαρίζουν νεανικότερη όψη στο δέρμα. 

Εμπειρίες

Από τα προϊόντα της Flavon έχω δοκιμάσει το Joy & το Ruby! Είναι και τα δύο εξαιρετικά ! Το Joy για ευεξία και τόνωση, το Ruby για ενίσχυση του ανοσοποιητικού, αλλά και βοήθεια του βραδινού ύπνου! Τα συνιστώ ανεπιφύλακτα.

Τζίνα Φίλλιου

Αναζήτηση

ph

Όλα τα συστήματα του σώματός μας επηρεάζονται θετικά ή αρνητικά από το pΗ των τροφίμων που καταναλώνουμε. Οι αλκαλικές τροφές όπως τα λαχανικά και τα φρούτα υποστηρίζουν την υγεία του οργανισμού μας, και καλό είναι να αποτελούν το 75-80% της καθημερινής μας διατροφής. Όξινες τροφές όπως οι πρωτεΐνες, τα δημητριακά, τα σάκχαρα, ο καφές, το τσάι και το αλκοόλ δεν πρέπει να ξεπερνούν το 20-25%.

Τα υψηλά επίπεδα άγχους επιβαρύνουν το pΗ του οργανισμού.

Επίσης, η παρατεταμένη άσκηση αυξάνει τα επίπεδα των γαλακτικών οξέων στο αίμα σε βαθμό που το σώμα δε μπορεί να τα απομακρύνει άμεσα. Αυτό συμβάλλει στην οξίνιση και οδηγεί σε κόπωση και μειωμένα επίπεδα απόδοσης.

  1. Η καθημερινή κατανάλωση περισσοτέρων όξινων τροφών απαιτεί ιδιαίτερη προσπάθεια από τον οργανισμό για να διατηρεί το pH στην σωστή ισορροπία. Αυτή η επιπλέον απαιτούμενη προσπάθεια μπορεί να καταστρέψει τα αλκαλικά μεταλλικά στοιχεία του οργανισμού,  όπως το νάτριο, το κάλιο, το μαγνήσιο και το ασβέστιο, καθιστώντας τον οργανισμό επιρρεπή σε χρόνιες και εκφυλιστικές παθήσεις.
  2. Το επίπεδο pH του σώματος επηρεάζει όλα τα συστήματα και κύτταρα του οργανισμού μας. Ο εγκέφαλος, το κυκλοφορικό σύστημα, τα νεύρα, οι μύες, το αναπνευστικό σύστημα, το πεπτικό σύστημα και το αναπαραγωγικό σύστημα μπορούν να ωφεληθούν από το κατάλληλο επίπεδο pH.
  3. Αντιθέτως, το όξινο pH μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση του σωματικού βάρους, κόπωση, πρόωρη γήρανση, μείωση της οστικής πυκνότητας, προβλήματα στο καρδιαγγειακό και νευρικό σύστημα, αλλεργίες, διαταραχές ύπνου, μυϊκές παθήσεις και καρκίνο.
  4. Σύμφωνα με τον James F. Balch, MD, όταν τα επίπεδα του pH είναι εκτός ισορροπίας και το σώμα είναι πιο όξινο, είναι πιο πιθανό να αντιμετωπίσετε διαταραχές ύπνου και αϋπνία λόγω έλλειψης ζωτικών θρεπτικών συστατικών, όπως ασβέστιο και μαγνήσιο.

Σύμφωνα με επιστημονική μελέτη πάνω στην αξία της αλκαλικής διατροφής τα αποτελέσματα δείχνουν ότι η αλκαλική δίαιτα συμβάλλει στη μείωση της νοσηρότητας και της θνησιμότητας από χρόνιες ασθένειες.  Η αύξηση των φρούτων και των λαχανικών σε μια αλκαλική δίαιτα βελτιώνει την αναλογία καλίου και νατρίου και μπορεί να ωφελήσει την υγεία των οστών, να μειώσει τη σπατάλη των μυών, καθώς και να μετριάσει άλλες χρόνιες ασθένειες όπως η υπέρταση και τα εγκεφαλικά επεισόδια. Έχει μάλιστα πολλά θετικά αποτελέσματα όσον αφορά την καρδιαγγειακή υγεία, τη μνήμη και τη γνωστική λειτουργία. Το διαθέσιμο μαγνήσιο, το οποίο απαιτείται για την ενεργοποίηση της βιταμίνης D, θα έχει ως αποτέλεσμα πολλά πρόσθετα οφέλη στον οργανισμό. Επίσης, η αλκαλικότητα μπορεί να οδηγήσει σε πρόσθετο όφελος για ορισμένους χημειοθεραπευτικούς παράγοντες που απαιτούν υψηλότερο pΗ.

Για αυτό είναι σημαντικό να διατηρούμε μια δίαιτα πλούσια σε αλκαλικά τρόφιμα. Τόσο η  ισορροπημένη διατροφή όσο και η ψυχική υγεία παίζουν καθοριστικό ρόλο στην διατήρηση της ομοιόστασης οδηγώντας στην καλή υγεία και βέλτιστη ευεξία. Τα προϊόντα της Flavon υποστηρίζουν με τον καλύτερο τρόπο την προσπάθεια αυτή του οργανισμού μας.

 

Πηγές:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3195546/

Γίνε Μέλος

Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να υποκαθιστούν μια ποικιλία διατροφής και έναν υγιεινό τρόπο ζωής.

Δοκιμάστε τα προϊόντα

Ώρες Λειτουργίας

Μπορείτε να μας βρείτε καθημερινά:

Δευτέρα - Παρασκευή :
10.00 - 21.00

Σάββατο - Κυριακή:
10.00 - 17.00

Τηλ. Επικοινωνίας: (+30) 690 6026014 (+30) 698 0407744

flavonhealth.gr@gmail.com

base-logo

Η τροφή, να είναι το φάρμακό σου και το φάρμακό σου, να είναι η τροφή σου. Ιπποκράτης

Social Media