(+30) 690 6026014

(+30) 698 0407744

flavonhealth.gr@gmail.com

Ήξερες ότι...

Αναλογικά σήμερα χρειαζόμαστε όλο και περισσότερα αντιοξειδωτικά για να παραμένουμε υγιείς, λόγω του τρόπου ζωής και των εξωγενών επιβαρυντικών παραγόντων.

 

Εμπειρίες

Είμαι μεγάλη Fan της Flavon. Χρησιμοποίησα τα προϊόντα σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για μένα και πραγματικά με βοήθησαν απίστευτα …… κάνουν θαύματα τόσο στην σωματική όσο και στην ψυχική μας υγεία. Ελένη μου σε ευχαριστώ που μου τα σύστησες!

Μαρία Βόλα

Αναζήτηση

Ruby D & ZINC

Τροφές που περιέχουν ψευδάργυρο:

Θαλασσινά (στρείδια,μύδια, αστακό), συκώτι, κρέας (μοσχάρι,χοιρινό), αυγά, όσπρια (φασόλια, μπιζέλια,  ρεβίθια, φακές), γιαούρτι, τυρί παρμεζάνα, φύτρο σιταριού και πίτουρο σιταριού & ρυζιού, βρώμη,κεχρί, κινόα, κριθάρι, μαγιά της μπύρας, φουντούκια, αμύγδαλα, φιστίκια, καρύδια, κολοκυθόσποροι,  ακατέργαστα πράσινα λαχανικά, σπανάκι, μανιτάρια, λάχανο, σπαράγγια, κίτρινη κολοκύθα, πράσινα φασόλια, αρακάς, μπανάνα και μαύρη σοκολάτα.

Για βέλτιστη πρόσληψη συνδυάστε φυτικά με ζωϊκά τρόφιμα. Η καθημερινή μας διατροφή πρέπει να περιλαμβάνει μεταλλικά στοιχεία όπως νάτριο, κάλιο, ασβέστιο, μαγνήσιο, σίδηρο κλπ. στην σωστή ποσότητα γιατί είναι απαραίτητα στον οργανισμό μας για την σωστή λειτουργία του. 

Πόσο ψευδάργυρο χρειαζόμαστε; 

Οι συνιστώμενες ημερήσιες δόσεις είναι:

  • 5 mg για βρέφη,
  • 10 mg για παιδιά,
  • 12 mg για γυναίκες
  • 15 mg για άνδρες

Οι έγκυες και οι θηλάζουσες μητέρες χρειάζονται περισσότερο ψευδάργυρο για να εξασφαλίσουν τη βέλτιστη ανάπτυξη του εμβρύου και του νεογέννητου μωρού.[2]

Ένα ανώτατο όριο των 25 mg ψευδαργύρου την ημέρα θεωρείται ασφαλές.

Αυτά τα επίπεδα δεν ισχύουν για άτομα που λαμβάνουν ψευδάργυρο για ιατρικούς λόγους υπό την επίβλεψη γιατρού.

Μερικά από τα συμπτώματα της έλλειψης ψευδαργύρου είναι: η τριχόπτωση, τα δερματικά προβλήματα, η διάρροια, η αργή επούλωση των πληγών, προβλήματα στην όραση και αυξημένη ευαισθησία σε λοιμώξεις.

Αιτίες για την ανεπάρκεια ψευδαργύρου: Τα αθλήματα, το στρες, το χρόνιο άγχος[1,3], ο διαβήτης[3]και οι χρόνιες φλεγμονώδεις παθήσεις των εντέρων οδηγούν σε διακυμάνσεις της ισορροπίας του ψευδαργύρου. Οι έγκυες και οι θηλάζουσες γυναίκες μπορεί επίσης να αναπτύξουν έλλειψη ψευδαργύρου αν δεν αντισταθμίζουν τις απώλειες τους με αυξημένη πρόσληψη ψευδαργύρου. Οι άνθρωποι που καταναλώνουν μόνο φυτικά τρόφιμα τείνουν να καταναλώνουν ανεπαρκείς ποσότητες ψευδαργύρου.

Ειδικά τα παιδιά θα πρέπει να εφοδιάζονται με επαρκείς ποσότητες του μεταλλικού στοιχείου: Μια ανεπάρκεια οδηγεί σε διάρροια και πνευμονία - οι οποίες είναι οι συχνότερες αιτίες θανάτου για παιδιά ηλικίας κάτω των πέντε ετών παγκοσμίως[1].

Μια ισορροπημένη και με ποικιλία διατροφή είναι πάντα ο πιο υγιεινός τρόπος για να λαμβάνουμε όλες τις θρεπτικές ουσίες που χρειαζόμαστε για την σωστή λειτουργία του οργανισμού μας.

Το Ruby-D περιέχει το 50% της ημερήσιας ποσότητας ψευδαργύρου που χρειαζόμαστε.

 

Πηγές:

[1] https://www.zinc.org/

[2] https://www.zinc.org/essential/

[3] https://ods.od.nih.gov/factsheets/Zinc-Consumer/

Γίνε Μέλος

Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να υποκαθιστούν μια ποικιλία διατροφής και έναν υγιεινό τρόπο ζωής.

Δοκιμάστε τα προϊόντα

Ώρες Λειτουργίας

Μπορείτε να μας βρείτε καθημερινά:

Δευτέρα - Παρασκευή :
10.00 - 21.00

Σάββατο - Κυριακή:
10.00 - 17.00

Τηλ. Επικοινωνίας: (+30) 690 6026014 (+30) 698 0407744

flavonhealth.gr@gmail.com

base-logo

Η τροφή, να είναι το φάρμακό σου και το φάρμακό σου, να είναι η τροφή σου. Ιπποκράτης

Social Media