(+30) 690 6026014

(+30) 698 0407744

flavonhealth.gr@gmail.com

Ήξερες ότι...

Τα φλαβονοειδή ωφελούν την καρδιαγγειακή υγεία γιατί κάνουν πιο ελαστικά τα αιμοφόρα αγγεία και βελτιώνουν τη λειτουργία τους.

Εμπειρίες

Είμαι πολύ ευχαριστημένη από την κατανάλωση διαφορετικών Flavon. To Flavon Peak Boost μου δίνει απίστευτη ενέργεια! Το Flavon Ruby ενισχύει το ανοσοποιητικό μου! Το Flavon Kids με βοηθάει να έχω έναν ήρεμο ύπνο. Μετά από 2 χρόνια συνεχούς χρήσης διαφορετικών Flavon έχουν φύγει όλες οι φλεγμονές από το σώμα μου και αισθάνομαι υπέροχα με την συγκεντρωμένη δύναμη των φρούτων και των λαχανικών. Τα συστήνω ανεπιφύλακτα!

Αγγελική

Αναζήτηση

ελεύθερες ρίζες

Οι ελεύθερες ρίζες οξυγόνου χρειάζονται στο ανοσοποιητικό μας σύστημα για κάποιες αμυντικές του λειτουργίες. Αλλά αν το ποσοστό τους αυξηθεί και δεν μπορεί να ελεγχθεί από τους προστατευτικούς αντιοξειδωτικούς μηχανισμούς του οργανισμού μας, τότε παρουσιάζεται οξειδωτικό stress.

Οι ελεύθερες ρίζες οξυγόνου είναι μόρια με ένα ασύζευκτο, υψηλά ενεργό, ηλεκτρόνιο. Για να εξισορροπήσουν την δομή τους, αποσπούν ηλεκτρόνια από γειτονικά μόρια μετατρέποντας τα μόρια αυτά σε ελεύθερες ρίζες, ξεκινώντας έτσι μία αλυσιδωτή αντίδραση που προκαλεί βλάβες στις κυτταρικές δομές του οργανισμού συμπεριλαμβανομένων των πρωτεϊνών, των λιπιδίων και του DNA. Η πολύ μεγάλη βλαπτική επίδραση των ελευθέρων ριζών οφείλεται ακριβώς στον πολλαπλασιασμό των μεταβολών που προκαλούνται από παρόμοιες αλυσιδωτές αντιδράσεις.

Συνήθως, ο οργανισμός είναι σε θέση να καταπολεμήσει τη βλαπτική δράση των μορίων αυτών. Όμως το κάπνισμα, η υπερβολική έκθεση στον ήλιο, το άγχος η ατμοσφαιρική ρύπανση, η σωματική κόπωση, η κακή διατροφή, τα χημικά πρόσθετα των τροφών καθώς και η λήψη φαρμάκων μειώνουν την ικανότητα αυτή του οργανισμού. Έτσι, τα κύτταρα καταστρέφονται από τα μόρια αυτά. Δυστυχώς η αφθονία των τοξινών στην ζωή αναγκάζουν το σώμα να παράγει πολύ περισσότερες ελεύθερες ρίζες για να εξουδετερώσει βακτήρια εισβολείς. Αν η διαδικασία αυτή βγει εκτός ελέγχου τότε μερικές ελεύθερες ρίζες προκαλούν βλάβες στα ίδια μας τα κύτταρα, όπως συμβαίνει στις αυτοάνοσες ασθένειες.

Οι βιταμίνες A, D και E, καθώς και διάφορα φυτοχημικά, όπως οι φαινόλες, οι πολυφαινόλες και τα φλαβονοειδή αντιδρούν με τις ελεύθερες ρίζες και τις καθιστούν ακίνδυνες μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο εμφάνισης πολλών χρόνιων εκφυλιστικών νοσημάτων.

Γίνε Μέλος

Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να υποκαθιστούν μια ποικιλία διατροφής και έναν υγιεινό τρόπο ζωής.

Δοκιμάστε τα προϊόντα

Ώρες Λειτουργίας

Μπορείτε να μας βρείτε καθημερινά:

Δευτέρα - Παρασκευή :
10.00 - 21.00

Σάββατο - Κυριακή:
10.00 - 17.00

Τηλ. Επικοινωνίας: (+30) 690 6026014 (+30) 698 0407744

flavonhealth.gr@gmail.com

base-logo

Η τροφή, να είναι το φάρμακό σου και το φάρμακό σου, να είναι η τροφή σου. Ιπποκράτης

Social Media