(+30) 690 6026014

(+30) 698 0407744

flavonhealth.gr@gmail.com

Ήξερες ότι...

75% του κάθε γεύματος πρέπει να περιλαμβάνει τρόφιμα φυτικής προέλευσης και μόλις το 25% να είναι ζωϊκής.

Εμπειρίες

Είμαι πολύ ευχαριστημένη από τα Flavon. Θα συνεχίσω να τα παίρνω. Το Flavon-D μου φάνηκε ενδιαφέρον!! Καλό σας απόγευμα.

Χατζή Πασχαλιά

Αναζήτηση

Μνήμη
  • Η βιταμίνη Β4 συνεργάζεται στενά με άλλες βιταμίνες του συμπλέγματος Β, ειδικά το φολικό οξύ, και την Β12 στην διαχείριση του λίπους και στην διατήρηση της υγείας της καρδιάς και του εγκεφάλου.
  • Η χολίνη διαδραματίζει επίσης σημαντικούς ρόλους στη διαμόρφωση της γονιδιακής έκφρασης, της σηματοδότησης της κυτταρικής μεμβράνης, της μεταφοράς λιπιδίων και του μεταβολισμού και της πρώιμης ανάπτυξης του εγκεφάλου γι’ αυτό το λόγο κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι απαραίτητη η καθημερινή κατανάλωση της βιταμίνη Β4.
  • Συμβάλλει στην ομαλή λειτουργία των κυτταρικών μεμβρανών και στην σύνθεση της ακετυλοχολίνης, ενός σημαντικού νευροδιαβιβαστή για τη μνήμη, τη διάθεση, τον έλεγχο των μυών και άλλες λειτουργίες του εγκεφάλου και του νευρικού συστήματος.
  • Είναι πολύ απαραίτητη για την ενεργό νοητική δραστηριότητα, καθώς και σε προβλήματα του νευρικού συστήματος. Υπάρχουν ενδείξεις ότι η χολίνη βελτιώνει τη μνήμη, ιδιαίτερα σε ασθενείς με την νόσο του Alzheimer, αλλά και προστατεύει τα άτομα της τρίτης ηλικίας από την άνοια.
  • Η βιταμίνη Β4 βοηθάει στη μετάδοση ερεθισμάτων στο κεντρικό νευρικό σύστημα και συμβάλλει αποτελεσματικά στην ρύθμιση του.

Μερικές μελέτες παρατήρησης έδειξαν μια σχέση μεταξύ των γνωστικών επιδόσεων σε ενήλικες με υψηλότερη πρόσληψη χολίνης όσο και συγκεντρώσεων στο πλάσμα. Σε μια μελέτη παρατηρήσεων σε 2.195 ενήλικες ηλικίας 70-74 ετών στη Νορβηγία, οι συμμετέχοντες με συγκεντρώσεις χολίνης μικρότερες από 8,4 mcmol / L είχαν χαμηλότερη αισθητηριοκινητική ταχύτητα, ταχύτητα αντίληψης και εκτελεστική λειτουργία από εκείνους τους ενήλικες με συγκεντρώσεις χολίνης υψηλότερες από 8,4 mcmol / L [39].

Μια δεύτερη μελέτη σε 1.391 ενήλικες ηλικίας 36-83 ετών από τη μελέτη Framingham Offspring, που ολοκλήρωσε τα ερωτηματολόγια συχνότητας τροφίμων από το 1991 έως το 1995 και πάλι από το 1998 έως το 2001, διαπίστωσε ότι οι ενήλικες με υψηλότερη πρόσληψη χολίνης είχαν καλύτερη λεκτική και οπτική μνήμη [40]. Επιπλέον, οι υψηλότερες προσλήψεις χολίνης κατά την προγενέστερη περίοδο συσχετίστηκαν με μικρότερο όγκο υπερτασικής λευκής ουσίας (ένας μεγάλος όγκος είναι ένα σημάδι ασθένειας μικρών αγγείων στον εγκέφαλο).

Μερικές μικρές τυχαιοποιημένες δοκιμές παρέμβασης κατέδειξαν ότι τα συμπληρώματα χολίνης βελτιώνουν τις γνωστικές επιδόσεις στους ενήλικες [30,41].

Οι άνθρωποι μπορούν να παράγουν χολίνη ενδογενώς στο ήπαρ, κυρίως ως φωσφατιδυλοχολίνη, αλλά η ποσότητα που συνθέτει φυσικά το σώμα δεν επαρκεί για την κάλυψη των ανθρώπινων αναγκών [4]. Ως αποτέλεσμα, οι άνθρωποι πρέπει να λάβουν κάποια χολίνη από τη διατροφή. Η ανεπάρκεια σε χολίνη αντικατοπτρίζεται σε όλα τα όργανα και συστήματα του οργανισμού και οδηγεί σε ένα αίσθημα συνεχούς κόπωσης, εξασθένηση της μνήμης και επιδείνωση της νευρικότητας [1].

DV = Ημερήσια Τιμή. Η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) ανέπτυξε DV για να βοηθήσει τους καταναλωτές να συγκρίνουν τα θρεπτικά συστατικά των προϊόντων στο πλαίσιο μιας συνολικής δίαιτας. Το DV για τη χολίνη είναι 550 mg για ενήλικες και παιδιά ηλικίας 14 ετών και άνω [12].

Το FLAVON PEAK FUTURE”, περιέχει αυτήν ακριβώς την ποσότητα, συμβάλει στην ενίσχυση της μνήμης και βοηθάει πολύ σε περιπτώσεις μαθησιακών δυσκολιών λόγω της ποικιλίας καροτενοειδών που περιέχει..

Η ανεπάρκεια χολίνης μπορεί να προκαλέσει μυϊκή βλάβη, ηπατική βλάβη και μη αλκοολική λιπαρή ηπατική νόσο (NAFLD ή ηπατοστεάτωση) [15].

[1]  https://ods.od.nih.gov/factsheets/Choline-HealthProfessional/

[4] Zeisel SH. Choline. In: Ross AC, Caballero B, Cousins RJ, Tucker KL, Ziegler TR, eds. Modern Nutrition in Health and Disease. 11th ed. Baltimore, MD: Lippincott Williams & Wilkins; 2014:416-26.

[12] U.S. Food and Drug Administration. Food Labeling: Revision of the Nutrition and Supplement Facts Labelsexternal link disclaimer. 2016.

[15] Corbin KD, Zeisel SH. Choline metabolism provides novel insights into nonalcoholic fatty liver disease and its progression. Curr Opin Gastroenterol 2012;28:159-65.[PubMed abstract]

[30] Buchman AL, Sohel M, Brown M, Jenden DJ, Ahn C, Roch M, et al. Verbal and visual memory improve after choline supplementation in long-term total parenteral nutrition: a pilot study. JPEN J Parenter Enteral Nutr 2001;25:30-5. [PubMed abstract]

[40] Poly C, Massaro JM, Seshadri S, Wolf PA, Cho E, Krall E, et al. The relation of dietary choline to cognitive performance and white-matter hyperintensity in the Framingham Offspring Cohort. Am J Clin Nutr 2011;94:1584-91. [PubMed abstract]

[41] Naber M, Hommel B, Colzato LS. Improved human visuomotor performance and pupil constriction after choline supplementation in a placebo-controlled double-blind study. Sci Rep 2015;5:13188. [PubMed abstract]

Γίνε Μέλος

Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να υποκαθιστούν μια ποικιλία διατροφής και έναν υγιεινό τρόπο ζωής.

Δοκιμάστε τα προϊόντα

Ώρες Λειτουργίας

Μπορείτε να μας βρείτε καθημερινά:

Δευτέρα - Παρασκευή :
10.00 - 21.00

Σάββατο - Κυριακή:
10.00 - 17.00

Τηλ. Επικοινωνίας: (+30) 690 6026014 (+30) 698 0407744

flavonhealth.gr@gmail.com

base-logo

Η τροφή, να είναι το φάρμακό σου και το φάρμακό σου, να είναι η τροφή σου. Ιπποκράτης

Social Media