(+30) 690 6026014

(+30) 698 0407744

flavonhealth.gr@gmail.com

Ήξερες ότι...

Η υπερβολική απώλεια μήκους των τελομερών σε παχύσαρκα άτομα υπολογίστηκε ότι είναι ισοδύναμη με 8,8 έτη ζωής.

Εμπειρίες

Καλημέρα Ελένη μου. Δοκίμασα 4 από τα προϊόντα της Flavon και έμεινα πολύ ευχαριστημένη

Βόλα Βασιλική

Αναζήτηση

10 μερίδες φρούτων & λαχανικών

Η ομάδα διαπίστωσε ότι παρότι ακόμη και οι πέντε συνιστώμενες μερίδες φρούτων και λαχανικών ημερησίως μείωσαν τον κίνδυνο ασθένειας, το μεγαλύτερο όφελος προήλθε από την κατανάλωση 800g την ημέρα (περίπου ισοδύναμη με δέκα μερίδες – αν ορίζεται μία μερίδα φρούτων ή λαχανικών στα 80γρ).

Η μελέτη, η οποία ήταν μια μετα-ανάλυση όλων των διαθέσιμων ερευνών σε πληθυσμούς παγκοσμίως, περιλάμβανε έως και 2 εκατομμύρια ανθρώπους και αξιολόγησε έως και 43.000 κρούσματα καρδιακής νόσου, 47.000 κρούσματα αγγειακού εγκεφαλικού επεισοδίου, 81.000 κρούσματα καρδιαγγειακής νόσου, 112.000 κρούσματα καρκίνου και 94.000 θανάτους.

Στην έρευνα, η οποία δημοσιεύεται στο Διεθνές Περιοδικό Επιδημιολογίας, η ομάδα εκτιμά ότι περίπου 7.8 εκατομμύρια πρόωροι θάνατοι παγκοσμίως θα μπορούσαν ενδεχομένως να προληφθούν κάθε χρόνο αν οι άνθρωποι κατανάλωναν 10 μερίδες ή 800 γραμμάρια φρούτων και λαχανικών την ημέρα.

Η ομάδα ανέλυσε επίσης ποιοι τύποι φρούτων και λαχανικών παρείχαν τη μεγαλύτερη προστασία από ασθένειες.

Ο Dr. Dagfinn Aune, κύριος συγγραφέας της έρευνας της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Imperial, εξήγησε:

«Θέλαμε να διερευνήσουμε πόσα φρούτα και λαχανικά πρέπει να καταναλώσετε για να αποκτήσετε τη μέγιστη προστασία από τις ασθένειες και τον πρόωρο θάνατο. πέντε μερίδες φρούτων και λαχανικών είναι καλές, δέκα την ημέρα είναι ακόμα καλύτερο.»

Μείωση του κινδύνου ασθένειας

Η κατανάλωση μέχρι και 800 γρ. φρούτων και λαχανικών την ημέρα - ή 10 μερίδες - αφορούσε:

•    μείωση του κινδύνου καρδιακών παθήσεων κατά 24%
•    33% μείωση του κινδύνου εγκεφαλικού επεισοδίου
•    28% μείωση του κινδύνου καρδιαγγειακών παθήσεων
•    μείωση κατά 13% του κινδύνου συνολικού καρκίνου
•    και μείωση κατά 31% του κινδύνου πρόωρου θανάτου
 
Ο κίνδυνος αυτός υπολογίστηκε σε σύγκριση με την μη κατανάλωση φρούτων και λαχανικών.

Μια μερίδα 80γρ φρούτων και λαχανικών ισούται περίπου με μια μικρή μπανάνα, μήλο, αχλάδι ή μεγάλο μανταρίνι. Τρεις κουταλιές σούπας μαγειρεμένα λαχανικά όπως το σπανάκι, τα μπιζέλια, το μπρόκολο ή το κουνουπίδι υπολογίζονται ως μερίδα.

Ο Dr. Dagfinn Aune, δήλωσε : «Τα φρούτα και τα λαχανικά έχουν αποδειχθεί ότι μειώνουν τα επίπεδα χοληστερόλης, την πίεση του αίματος και ενισχύουν την υγεία των αιμοφόρων αγγείων και του ανοσοποιητικού μας συστήματος. Λόγω του σύνθετου δικτύου των θρεπτικών ουσιών που κατέχουν, για παράδειγμα περιέχουν πολλά αντιοξειδωτικά, τα οποία μπορούν να μειώσουν τη βλάβη του DNA και να οδηγήσουν σε μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου.»

Πρόσθεσε ότι οι ενώσεις που ονομάζονται γλυκοσινολάτες στα σταυρανθή λαχανικά, όπως το μπρόκολο, ενεργοποιούν ένζυμα που μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη του καρκίνου. Επιπλέον, τα φρούτα και τα λαχανικά μπορούν επίσης να έχουν ευεργετική επίδραση στα βακτήρια που απαντώνται στη φύση του εντέρου μας.

Σύμφωνα με τον Dr. Dagfinn Aune η μεγάλη ποικιλία ευεργετικών ενώσεων δεν μπορεί να αναπαραχθεί εύκολα σε ένα χάπι
 
«Το πιθανότερο είναι ότι ολόκληρη η δέσμη ωφέλιμων θρεπτικών ουσιών που παίρνετε με την κατανάλωση φρέσκων φρούτων και λαχανικών είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι σημαντικό να τρώτε ολόκληρες φυτικές τροφές για να επωφεληθείτε, αντί να παίρνετε αντιοξειδωτικά ή συμπληρώματα βιταμινών (τα οποία δεν έχουν αποδειχθεί ότι μειώνουν τον κίνδυνο ασθενειών).

Χρειαζόμαστε περαιτέρω έρευνες για τις επιπτώσεις συγκεκριμένων τύπων φρούτων και λαχανικών και μεθόδων παρασκευής φρούτων και λαχανικών. Χρειαζόμαστε επίσης περισσότερες έρευνες σχετικά με τη σχέση μεταξύ πρόσληψης φρούτων και λαχανικών με αιτίες θανάτου εκτός από τον καρκίνο και τις καρδιαγγειακές παθήσεις. Ωστόσο, είναι σαφές από αυτή την εργασία ότι η υψηλή πρόσληψη φρούτων και λαχανικών έχει τεράστια οφέλη για την υγεία και πρέπει να προσπαθήσουμε να αυξήσουμε την κατανάλωσή τους στη διατροφή μας».

https://www.imperial.ac.uk/news/177778/eating-more-fruits-vegetables-prevent-millions/

Γίνε Μέλος

Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να υποκαθιστούν μια ποικιλία διατροφής και έναν υγιεινό τρόπο ζωής.

Δοκιμάστε τα προϊόντα

Ώρες Λειτουργίας

Μπορείτε να μας βρείτε καθημερινά:

Δευτέρα - Παρασκευή :
10.00 - 21.00

Σάββατο - Κυριακή:
10.00 - 17.00

Τηλ. Επικοινωνίας: (+30) 690 6026014 (+30) 698 0407744

flavonhealth.gr@gmail.com

base-logo

Η τροφή, να είναι το φάρμακό σου και το φάρμακό σου, να είναι η τροφή σου. Ιπποκράτης

Social Media