(+30) 690 6026014

(+30) 698 0407744

flavonhealth.gr@gmail.com

Ήξερες ότι...

Αναλογικά σήμερα χρειαζόμαστε όλο και περισσότερα αντιοξειδωτικά για να παραμένουμε υγιείς, λόγω του τρόπου ζωής και των εξωγενών επιβαρυντικών παραγόντων.

 

Εμπειρίες

Σχετικά με τα Flavon θα ήθελα να μοιραστώ και εγώ την εμπειρία μου. Εγώ χρησιμοποιώ κυρίως Kids & Protect και με έχουν βοηθήσει πάρα πολύ κυρίως στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού μου που είναι ότι πιο σημαντικό αυτή την περίοδο! Τα συνιστώ ανεπιφύλακτα!

Κατερίνα Δουγένη

Αναζήτηση

Τελομερες

Τα τελομερή συντομεύονται κάθε φορά που τα κύτταρα μας αναπαράγονται και φυσικά συντομεύονται καθώς γερνάμε. Μπορούν επίσης να συντομευθούν από έναν ανθυγιεινό τρόπο ζωής: κακή διατροφή, έλλειψη άσκησης και ύπνου, κάπνισμα, παχυσαρκία και άγχος. Η διατροφή μπορεί να έχει σημαντικό αντίκτυπο στο μήκος των τελομερών.

Μακρύτερα τελομερή, μεγαλύτερη διάρκεια ζωής! 

Μελέτες κατά την τελευταία δεκαετία έδειξαν τη σχέση μεταξύ της διάρκειας των τελομερών μας και της κατάστασης της υγείας μας (όσον αφορά τις χρόνιες ασθένειες όπως ο διαβήτης, οι καρδιακές παθήσεις, η νόσος του Αλτσχάιμερ, ο καρκίνος, η κατάθλιψη και το άγχος). Τα μακρύτερα τελομερή έχουν συσχετιστεί με μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Μία από τις πρώτες μελέτες για τον προσδιορισμό των επιπτώσεων του τρόπου ζωής στο μήκος των τελομερών παρουσιάστηκε στο τεύχος του Σεπτεμβρίου του 2013 στο Ακαδημαϊκό περιοδικό «The Lancet». Οι ερευνητές Dean Ornish, MD, Elizabeth Blackburn, PhD και οι συνεργάτες τους ανέφεραν ότι μια ολοκληρωμένη αλλαγή στον τρόπο ζωής οδήγησε σε επιμήκη τελομερή σε άνδρες με χαμηλό κίνδυνο καρκίνου του προστάτη. Οι αλλαγές στον τρόπο ζωής περιλάμβαναν μια χαμηλή σε λιπαρά, φυτική διατροφή, μέτρια καθημερινή άσκηση, διαχείριση άγχους και κοινωνική υποστήριξη. Οι συμμετέχοντες στην ομάδα παρέμβασης αύξησαν το μήκος των τελομερών τους κατά 10 %, ενώ εκείνοι της ομάδας ελέγχου είχαν μείωση 3 % στο μήκος των τελομερών τους μετά από πέντε χρόνια. Στο The Telomere Effect (2017) των Elissa Epel και Elizabeth Blackburn, οι ερευνητές προτείνουν μια προσέγγιση με βάση τα φυτά που περιλαμβάνει φρέσκα λαχανικά, φρούτα, δημητριακά ολικής αλέσεως, ξηρούς καρπούς και όσπρια. (Άλλες τροφές πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά όπως φύκια και πράσινο τσάι έχουν επίσης συνδεθεί με μακρύτερα τελομερή και αυξημένη διάρκεια ζωής.) Εδώ είναι μερικά από τα κορυφαία τρόφιμα που διατηρούν τα τελομερή σας μακριά και τα χρωμοσώματά σας ασφαλή:

Μούρα

Τα μούρα είναι τα πιο γλυκά, πλούσια σε θρεπτικά συστατικά finger food στην φύση. Είναι ο τέλειος τρόπος για λήψη αντιοξειδωτικών που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες οι οποίες καταστρέφουν τα κύτταρα. Η έρευνα δείχνει ότι εκείνοι με υψηλότερα επίπεδα αντιοξειδωτικών όπως η βιταμίνη C, το Ε και το σελήνιο τείνουν να έχουν μακρύτερα τελομερή. Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι οι καλύτερες πηγές αντιοξειδωτικών, γι 'αυτό συνιστάται ιδιαίτερα μια φυτική διατροφή.

Επομένως, μην σταματάτε στα μούρα όταν αναζητάτε αντιοξειδωτικά αποτελέσματα: καρότα, γλυκοπατάτες και γιαμ, κολοκύθια και πράσινα φυλλώδη λαχανικά είναι γεμάτα από αυτά. Οι ντομάτες, τα εσπεριδοειδή, τα πεπόνια και οι πατάτες με την φλούδα τους παρέχουν άφθονη βιταμίνη C. Οι σόγια, οι ξηροί καρποί και οι σπόροι προσφέρουν βιταμίνη Ε και τα δημητριακά ολικής αλέσεως παρέχουν σελήνιο.

Άλλα τρόφιμα είναι: το Λινέλαιο, το Σπανάκι, τα Θεραπευτικά Μανιτάρια και η Βρώμη.

καθηγητής Dr. Dean Ornish

 

Πηγές:

https://www.ornish.com/zine/five-foods-that-protect-telomeres/

 

Γίνε Μέλος

Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να υποκαθιστούν μια ποικιλία διατροφής και έναν υγιεινό τρόπο ζωής.

Δοκιμάστε τα προϊόντα

Ώρες Λειτουργίας

Μπορείτε να μας βρείτε καθημερινά:

Δευτέρα - Παρασκευή :
10.00 - 21.00

Σάββατο - Κυριακή:
10.00 - 17.00

Τηλ. Επικοινωνίας: (+30) 690 6026014 (+30) 698 0407744

flavonhealth.gr@gmail.com

base-logo

Η τροφή, να είναι το φάρμακό σου και το φάρμακό σου, να είναι η τροφή σου. Ιπποκράτης

Social Media