(+30) 690 6026014

(+30) 698 0407744

flavonhealth.gr@gmail.com

Ήξερες ότι...

75% του κάθε γεύματος πρέπει να περιλαμβάνει τρόφιμα φυτικής προέλευσης και μόλις το 25% να είναι ζωϊκής.

Εμπειρίες

Σχετικά με τα Flavon θα ήθελα να μοιραστώ και εγώ την εμπειρία μου. Εγώ χρησιμοποιώ κυρίως Kids & Protect και με έχουν βοηθήσει πάρα πολύ κυρίως στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού μου που είναι ότι πιο σημαντικό αυτή την περίοδο! Τα συνιστώ ανεπιφύλακτα!

Κατερίνα Δουγένη

Αναζήτηση

Μαγνήσιο
  • Ενεργοποιεί φυσικά τους νευροδιαβιβαστές στον εγκέφαλό σας που μειώνουν το στρες και χαλαρώνουν τους μύες. Έτσι, το σώμα σας μεταβαίνει σε μια βαθιά κατάσταση ηρεμίας και κοιμάστε πιο γρήγορα και περισσότερο.
  • Βελτιστοποιεί τους κύκλους ύπνου ελέγχοντας την απελευθέρωση μελατονίνης πριν και κατά τη διάρκεια του ύπνου.
  • Βοηθά τους νευροδιαβιβαστές (υποδοχείς GABBA) που μειώνουν την ανεπιθύμητη νευρική κίνηση κατά τη διάρκεια της νύχτας.
  • Βοηθά στην καταστολή των ορμονικών διαταραχών που σχετίζονται με την διάθεση, όπως το άγχος και την θλίψη που αναστέλλουν τον ποιοτικό ύπνο.

Η μη λήψη αρκετού Μαγνησίου έχει αρνητικές επιπτώσεις στην ικανότητα του ύπνου σας: "Έχει αποδειχθεί ότι η ανεπάρκεια αυτού του απαραίτητου βιοχημικού στοιχείου είναι μια μη αναγνωρισμένη συχνή πραγματικότητα τόσο στον ευρύτερο πληθυσμό, όσο και στον σύγχρονο ιατρικό κόσμο. Επιπλέον, η ανεπάρκεια μαγνησίου Μαγνήσιο έχει συνδεθεί με ένα φάσμα κλινικών παθήσεων, λαμβάνοντας υπόψη τον σημαντικότατο ρόλο αυτού του ηλεκτρολύτη σε εκατοντάδες βασικές βιοχημικές αντιδράσεις. Μπορεί να οδηγήσει σε μυϊκούς σπασμούς, καρδιαγγειακές παθήσεις, διαβήτη, υψηλή αρτηριακή πίεση, διαταραχές άγχους, ημικρανίες, οστεοπόρωση, και εγκεφαλικό επεισόδιο

Το Μαγνήσιο είναι το τέταρτο πιο κοινό ορυκτό στο ανθρώπινο σώμα μετά το ασβέστιο, το νάτριο και το κάλιο. Επιπλέον  είναι το δεύτερο πιο κοινό ενδοκυτταρικό κατιόν μετά το κάλιο. Το μαγνήσιο εμπλέκεται ως συμπαράγοντας σε περισσότερα από 300 συστήματα ενζύμων.Είναι απαραίτητο για τέτοιες θεμελιώδεις διαδικασίες όπως η παραγωγή ενέργειας και η σύνθεση νουκλεϊκών οξέων. Εκτιμάται ότι 3.571 ανθρώπινες πρωτεΐνες πιθανώς συνδέονται με το Μαγνήσιο.

Η συμπλήρωση Μαγνησίου σε κατάλληλες κλινικές καταστάσεις φαίνεται να είναι εξαιρετικά χρήσιμη στη διαχείριση ορισμένων δυνητικά σοβαρών και χρόνιων ιατρικών παθήσεων. Υπάρχουν θετικά στοιχεία για τη χρήση συμπληρώματος Μαγνησίου στην προεκλαμψία/εκλαμψία, στις καρδιακές αρρυθμίες, σε πονοκεφάλους ημικρανίες, μεταβολικό σύνδρομο, διαβήτη και διαβητικές επιπλοκές, προεμμηνορροϊκό σύνδρομο, υπερλιπιδαιμία και άσθμα. Το Μαγνήσιο θα πρέπει επίσης να θεωρείται ως συμπλήρωμα για την κατάθλιψη, την διαταραχή έλλειψης προσοχής, την πρόληψη νεφρολιθίασης, την πρόληψη καταρράκτη και την διακοπή του καπνίσματος. Με την ανησυχητική αύξηση του διαβήτη στο γενικό πληθυσμό, θα ήταν συνετό να βελτιστοποιηθεί η πρόσληψη Μαγνηνσίου για την πρόληψη καθώς επίσης ως επικουρικός παράγοντας στη διαχείριση του διαβήτη. Είναι προφανές από την επιστημονική και ιατρική βιβλιογραφία ότι η επανάληψη και η διατήρηση της επάρκειας του Μαγνησίου μπορεί να έχει βαθύ αντίκτυπο σε πολλές κοινές κλινικές καταστάσεις που συνήθως λαμβάνονται και διαχειρίζονται οι επαγγελματίες υγείας.

Με το Ινστιτούτο Ιατρικής (IOM) να ορίζει ένα ανώτερο ανεκτό όριο για συμπλήρωση χωρίς παρενέργειες στη σημαντική δόση των 350 mg / ημέρα, υπάρχει σημαντικό περιθώριο ασφάλειας. Το περίσσιο Μαγνήσιο συνήθως οδηγεί σε δυσανεξία στο έντερο, όπως διάρροια. Δεδομένου ότι ο χρόνος ημιζωής του Μαγνησίου είναι 42 ημέρες (1000 ώρες), η συνεχής διόρθωση αυτής της ανεπάρκειας μπορεί να απαιτεί μακροχρόνια συμπλήρωση για εκείνους που δεν είναι σε θέση να εξασφαλίσουν την επάρκεια από τη διατροφή."1

Καθώς δεν λαμβάνουμε αρκετό μαγνήσιο με τη διατροφή μας τα Flavon συμβάλλουν στην αντιμετώπιση του αυξανόμενου αυτού προβλήματος της σύγχρονης κοινωνίας μας.

Στην πραγματικότητα, το Μαγνήσιο υποστηρίζει πάνω από 600 υγιείς λειτουργίες στο ανθρώπινο σώμα. Έτσι, όταν δεν μπορείτε να κοιμηθείτε, συνήθως υποφέρετε από συμπτώματα (άγχος, ύπνο χωρίς όνειρα, υπερβολική κίνηση, μυϊκές κράμπες κ.λπ.) τα οποία διορθώνονται με την απλή λήψη Μαγνησίου πριν από τον ύπνο. Αν παίρνετε χάπια Μαγνησίου σε μεγάλες ποσότητες διατρέχετε κίνδυνο διάρροιας και ακόμη προβλήματα στα νεφρά. 

Το Μαγνήσιο που βρίσκετε στα προϊόντα της  Flavon είναι ασφαλές. Δεν υπάρχουν συνθετικά πρόσθετα ή συντηρητικά όπως αυτά που θα βρείτε στις περισσότερες συνθέσεις μαγνησίου που κυκλοφορούν στην αγορά.

Ο πόνος, η χαμηλή ενέργεια και η τοξική συσσώρευση μπορούν να αντιμετωπιστούν με Μαγνήσιο. Το Μαγνήσιο παίζει σημαντικό ρόλο στην υγεία των αρθρώσεων και των μυών σας. Καταπραΰνει τους δύσκαμπτους πόνους στις αρθρώσεις και στους μύες, χάρη στην ικανότητά του να μειώνει το πρήξιμο και να ενισχύει το φυσικό σας χρονοδιάγραμμα θεραπείας.  

Σκληρότητα - Το Μαγνήσιο καταπολεμά τη συσσώρευση γαλακτικού οξέος, το οποίο αναγκάζει τους μύες σας να σφίγγουν και να πονούν. Τους διατηρεί λιπαρούς και εύκαμπτους το ίδιο και τις αρθρώσεις σας. Καταπολεμά επίσης τη συσσώρευση ασβεστίου, η οποία κάνει τις αρθρώσεις δύσκαμπτες και ακίνητες ιδίως καθώς μεγαλώνετε, κάτι που συνήθως παρατηρείτε όταν σηκώνεστε από το κρεββάτι ή την πολυθρόνα.  

Στρες - Το Μαγνήσιο έχει μια ηρεμιστική επίδραση στο μυαλό και το σώμα και υποστηρίζει το νευρικό σας σύστημα. Μελέτες δείχνουν ότι μειώνει τις ορμόνες του στρες όπως την κορτιζόλη και την αδρεναλίνη. Από την άλλη πλευρά, η ανεπάρκεια Μαγνησίου συνδέεται με αύξηση αυτών των ορμονών.  

Ισορροπία - Το Μαγνήσιο εξισορροπεί το ασβέστιο που λαμβάνετε από τα τρόφιμα και το νερό. Το Μαγνήσιο και το ασβέστιο πρέπει να είναι ισορροπημένα. Αν δεν είναι, το σώμα σας κινείται σε κατάσταση υπερβολικής ασβεστοποίησης που οδηγεί σε πολλά περιττά προβλήματα υγείας.  

Το συμπλήρωμα του Μαγνησίου φαίνεται να βελτιώνει τα υποκειμενικά μέτρα της αϋπνίας, όπως η βαθμολογία ISI, η αποτελεσματικότητα του ύπνου, ο χρόνος ύπνου και ο λανθάνων χρόνος έναρξης του ύπνου, το ξύπνημα νωρίς το πρωί και, επίσης, αντικειμενικά μέτρα αϋπνίας όπως συγκέντρωση ρενίνης ορού, μελατονίνης και κορτιζόλης στον ορό, σε ηλικιωμένους ανθρώπους.2

Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες απαιτούνται βέλτιστα, (φυσιολογικά) και όχι υψηλά ή χαμηλά επίπεδα Mαγνησίου για την κανονική ρύθμιση του ύπνου.3

Απολαμβάνετε όλα τα οφέλη του Μαγνησίου με φυσικό τρόπο καταναλώνοντας την βιοενεργειακή τροφή που η φύση διαθέτει και η Flavon σας προσφέρει για να ξεχάσετε ακριβώς αυτά τα προβλήματα. Το σώμα σας βασίζεται πραγματικά σε αυτό το ορυκτό για τόσες πολλές λειτουργίες και εάν αντιμετωπίζετε κακό ύπνο, άγχος ή δυσφορία τη νύχτα, είναι πιθανό να μην παίρνετε αρκετό από αυτό το κύριο ορυκτό με την διατροφή σας!  

Απολαύστε τον ύπνο σας ξανά! Ο ύπνος είναι μόνο η αρχή!

Πηγές:

  • https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5637834/
  • https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3703169/
  • https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/11777170/
  • Γίνε Μέλος

    Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να υποκαθιστούν μια ποικιλία διατροφής και έναν υγιεινό τρόπο ζωής.

    Δοκιμάστε τα προϊόντα

    Ώρες Λειτουργίας

    Μπορείτε να μας βρείτε καθημερινά:

    Δευτέρα - Παρασκευή :
    10.00 - 21.00

    Σάββατο - Κυριακή:
    10.00 - 17.00

    Τηλ. Επικοινωνίας: (+30) 690 6026014 (+30) 698 0407744

    flavonhealth.gr@gmail.com

    base-logo

    Η τροφή, να είναι το φάρμακό σου και το φάρμακό σου, να είναι η τροφή σου. Ιπποκράτης

    Social Media