(+30) 690 6026014

(+30) 698 0407744

flavonhealth.gr@gmail.com

Ήξερες ότι...

Η τιμή Τ-O.R.A.C. μετρά την ικανότητα των τροφίμων & συμπληρωμάτων διατροφής να δεσμεύουν τις ελεύθερες ρίζες οξυγόνου.

Εμπειρίες

Θέλω να πω στον κόσμο ότι τα προϊόντα της Flavon δίνουν ενέργεια και υγεία, πράγματα που μας λείπουν πολύ στις μέρες μας. Αξίζει να τα δοκιμάσετε και θα δείτε μεγάλη διαφορά Μιλάω από προσωπική μου εμπειρία.

Αλεξάνδρα Χρηστίδου

Αναζήτηση

Green Vegetables

Ερευνητές στο Tufts Human Nutrition Research Center on Aging στη Βοστώνη και το Rush University στο Σικάγο, με επικεφαλής την Martha Clare Morris, ScD, αξιολόγησαν την δίαιτα που ακολουθούσαν 960 συμμετέχοντες, ηλικίας 58 έως 99 ετών και τις νοητικές τους ικανότητες στο Memory and Aging Project σε διάστημα πέντε ετών. Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι όσοι έτρωγαν 2 γεύματα πράσινων λαχανικών ημερησίως είχαν γνωστική λειτουργία σαν να ήταν 11 χρόνια νεότεροι από αυτούς που έτρωγαν λιγότερο. (1)

Μια έκθεση που δημοσιεύθηκε το 2015 για το αλτσχάιμερ και την Άνοια, στο περιοδικό της Ένωσης Αλτσχάιμερ, πρότεινε ότι όσοι τηρούν περισσότερο τη μεσογειακή διατροφή θα μπορούσαν να μειώσουν τον κίνδυνο εμφάνισης αλτσχάιμερ κατά 53% . Η δίαιτα, η οποία αναπτύχθηκε από την Δρ Morris και τους συναδέλφους της, δίνει έμφαση στην κατανάλωση φυλλωδών λαχανικών, μούρων,δημητριακών ολικής αλέσεως, ψαριών και φασολιών.

Σε μια συστηματική ανασκόπηση που δημοσιεύθηκε το 2014 στο περιοδικό Journal of Alzheimer Disease, η μεσογειακή διατροφή - επίσης υψηλή σε φυλλώδη πράσινα λαχανικά- συσχετίστηκε με μειωμένο κίνδυνο ήπιας γνωστικής βλάβης και νόσου του Αλτσχάιμερ. Μόλις πέρυσι, μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στη Νευρολογία διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που ακολουθούσαν μεσογειακή δίαιτα είχαν σημαντικά λιγότερη ατροφία του εγκεφάλου όσο γερνούσαν.

Επιπλέον, τα πράσινα λαχανικά σχετίζονται με την υγεία των οστών, την οξύτερη όραση και ακόμη και την μυϊκή δύναμη.

Υπάρχει όμως μια μεγάλη διαφορά μεταξύ της γνώσης και της πράξης. Όλοι γνωρίζουν πόσο καλό κάνουν τα λαχανικά αλλά αρκετοί δεν τα περιλαμβάνουν στην διατροφή τους.

Ένας υγιεινός τρόπος ζωής, απαιτεί μια ισορροπημένη ποιοτική διατροφή, συμπεριλαμβανομένων των «πράσινων λαχανικών» καθώς και την φυσική άσκηση. Ωστόσο, αυτό μπορεί να μην είναι αρκετό και τότε χρειάζονται τα κατάλληλα συμπληρώματα. Χάρη στα πράσινα διαμάντια της Flavon, Green, Green Plus & Veggie μπορούμε να υποστηρίζουμε με τον καλύτερο τρόπο την υγεία μας.

Πηγή:  https://www.brainandlife.org/articles/leafy-greens-are-good-for-the-brain/

 

Γίνε Μέλος

Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να υποκαθιστούν μια ποικιλία διατροφής και έναν υγιεινό τρόπο ζωής.

Δοκιμάστε τα προϊόντα

Ώρες Λειτουργίας

Μπορείτε να μας βρείτε καθημερινά:

Δευτέρα - Παρασκευή :
10.00 - 21.00

Σάββατο - Κυριακή:
10.00 - 17.00

Τηλ. Επικοινωνίας: (+30) 690 6026014 (+30) 698 0407744

flavonhealth.gr@gmail.com

base-logo

Η τροφή, να είναι το φάρμακό σου και το φάρμακό σου, να είναι η τροφή σου. Ιπποκράτης

Social Media