(+30) 690 6026014

(+30) 698 0407744

flavonhealth.gr@gmail.com

Ήξερες ότι...

Τα επιμέρους θρεπτικά συστατικά των τροφίμων, μπορούν να επηρεάσουν τον τρόπο με τον οποίο τα γονίδιά μας λειτουργούν.

Εμπειρίες

Είμαι μεγάλη Fan της Flavon. Χρησιμοποίησα τα προϊόντα σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για μένα και πραγματικά με βοήθησαν απίστευτα …… κάνουν θαύματα τόσο στην σωματική όσο και στην ψυχική μας υγεία. Ελένη μου σε ευχαριστώ που μου τα σύστησες!

Μαρία Βόλα

Αναζήτηση

covid-19

Στην μελέτη αυτή περιγράφονται οι  επιπτώσεις στην υγεία των ασθενών με COVID-19 που πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο Jin Yin-tan (Wuhan, Κίνα) το διάστημα μεταξύ 7 Ιανουαρίου 2020 και 29 Μαΐου 2020 και διερευνώνται οι σχετικοί παράγοντες κινδύνου, ιδίως η σοβαρότητα της νόσου.

Συμμετείχαν 1733 ασθενείς με επιβεβαιωμένο COVID-19  μέσης ηλικία 57 ετών εκ των οποίων το 52% ήταν άντρες και το 48% γυναίκες. Η μελέτη παρακολούθησης έγινε από τις 16 Ιουνίου έως τις 3 Σεπτεμβρίου 2020. Έξι μήνες μετά την οξεία λοίμωξη, το 76% των ασθενών ανέφερε τουλάχιστον να παραμένει ένα από τα ακόλουθα συμπτώματα: κόπωση ή μυϊκή αδυναμία, δυσκολίες ύπνου και άγχος ή κατάθλιψη. Τα πιο κοινά συμπτώματα ήταν:

  • 63% των ασθενών ανέφερε κόπωση ή μυϊκή αδυναμία

Η διασωλήνωση και η καταστολή είναι μεγάλη δοκιμασία για τον οργανισμό των ασθενών καθώς η μακροχρόνια παραμονή στην ΜΕΘ (20 ημέρες) έχει ως αποτέλεσμα να χάνει κάποιος το 50% της μυϊκής του δύναμης.

  • 26% των ασθενών ανέφερε δυσκολίες ύπνου  
  • 23 % των ασθενών ανέφερε άγχος ή κατάθλιψη

Αξιοσημείωτο είναι ότι όσοι παρουσίασαν σοβαρότητα της νόσου κατά τη διάρκεια της οξείας φάσης, μετά το εξιτήριο στο ακόλουθο διάστημα, εμφάνισαν πιο σοβαρές επιπλοκές που σχετίζονταν με μειωμένη ικανότητα πνευμονικής λειτουργίας και μη φυσιολογικές θωρακικές απεικονίσεις. Αυτοί μάλιστα αποτελούν την κύρια πληθυσμιακή ομάδα (άνω του 50%) όσον αφορά τη μακροπρόθεσμη παρακολούθηση των επακόλουθων αποτελεσμάτων του COVID19. (1)

Αυτά τα ευρήματα είναι συνεπή με εκείνα από προηγούμενες μικρές μελέτες που ανέφεραν παρατεταμένες ακτινολογικές και πνευμονικές διαταραχές διάχυσης σε ένα σημαντικό ποσοστό ασθενών με COVID-19 έως 3 μήνες μετά το εξιτήριο.

Στοιχεία από προηγούμενες εστίες κορανοϊού υποδηλώνουν ότι κάποιος βαθμός πνευμονικής βλάβης θα μπορούσε να επιμείνει, όπως φαίνεται σε ασθενείς που ανέκαμψαν από SARS, 38% από τους οποίους είχαν μειωμένη λειτουργική ικανότητα των πνευμόνων 15 χρόνια μετά τη μόλυνση. Αν και το SARSCoV2 επηρεάζει κυρίως τους πνεύμονες, μπορούν επίσης να επηρεαστούν και διάφορα άλλα όργανα συμπεριλαμβανομένων των νεφρών. (2)

Προηγούμενη έρευνα σχετικά με τα αποτελέσματα των ασθενών μετά την παραμονή τους στην ΜΕΘ υποδηλώνει ότι αρκετοί ασθενείς με COVID19 που ήταν σοβαρά άρρωστοι κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο νοσοκομείο θα αντιμετωπίσουν στη συνέχεια διαταραχές σχετικά με τη γνωστική και ψυχική τους υγεία ή τη σωματική τους λειτουργία πολύ πέρα ​​από την έξοδό τους από το νοσοκομείο. (3)

Πηγές:

Γίνε Μέλος

Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να υποκαθιστούν μια ποικιλία διατροφής και έναν υγιεινό τρόπο ζωής.

Δοκιμάστε τα προϊόντα

Ώρες Λειτουργίας

Μπορείτε να μας βρείτε καθημερινά:

Δευτέρα - Παρασκευή :
10.00 - 21.00

Σάββατο - Κυριακή:
10.00 - 17.00

Τηλ. Επικοινωνίας: (+30) 690 6026014 (+30) 698 0407744

flavonhealth.gr@gmail.com

base-logo

Η τροφή, να είναι το φάρμακό σου και το φάρμακό σου, να είναι η τροφή σου. Ιπποκράτης

Social Media