(+30) 690 6026014

(+30) 698 0407744

flavonhealth.gr@gmail.com

Ήξερες ότι...

75% του κάθε γεύματος πρέπει να περιλαμβάνει τρόφιμα φυτικής προέλευσης και μόλις το 25% να είναι ζωϊκής.

Εμπειρίες

Είμαι πολύ ευχαριστημένη από την κατανάλωση διαφορετικών Flavon. To Flavon Peak Boost μου δίνει απίστευτη ενέργεια! Το Flavon Ruby ενισχύει το ανοσοποιητικό μου! Το Flavon Kids με βοηθάει να έχω έναν ήρεμο ύπνο. Μετά από 2 χρόνια συνεχούς χρήσης διαφορετικών Flavon έχουν φύγει όλες οι φλεγμονές από το σώμα μου και αισθάνομαι υπέροχα με την συγκεντρωμένη δύναμη των φρούτων και των λαχανικών. Τα συστήνω ανεπιφύλακτα!

Αγγελική

Αναζήτηση

Πολύ συχνά το φαγητό είναι υποκατάστατο, παρηγοριά ή αντίδοτο κατά του άγχους και της κατάθλιψης. Ορισμένες τροφές δημιουργούν χημικές αντιδράσεις στον εγκέφαλο, οι οποίες προκαλούν ευεξία, ενώ κάποιες απ΄αυτές μπορεί να δημιουργήσουν ακόμα και εξάρτηση. Επίσης διάφορες ορμόνες παράγονται όταν τρώμε διάφορες τροφές. Για παράδειγμα, ο οργανισμός μας παράγει ινσουλίνη μόλις μυρίσουμε, δούμε ή δοκιμάσουμε υδατάνθρακες και η αυξημένη ινσουλίνη αυξάνει την πείνα, γιατί προκαλεί πτώση του σακχάρου του αίματος. Άλλες τροφές, όπως είναι οι πρωτεΐνες, αυξάνουν τη γλυκαγόνη και τη χολοκυστοκινίνη και προκαλούν αίσθημα κορεσμού.

Η πιο σημαντική ορμόνη για την καύση του λίπους και την ισορροπία του σακχάρου-ενέργειας- στον οργανισμό μας είναι η ινσουλίνη. Η ινσουλίνη διευκολύνει την είσοδο της γλυκόζης, της σημαντικότερης μορφής ενέργειας που διαθέτουμε μέσα στα κύτταρα, όπου είτε θα χρησιμοποιηθεί αμέσως και θα μετατραπεί σε γλυκογόνο - αποθήκη σακχάρου του οργανισμού- ή θα αποθηκευτεί ως λίπος. Το πρόβλημα είναι όταν παράγεται πολλή ινσουλίνη από το πάγκρεας. Τότε οι καύσεις επηρεάζονται αρνητικά με αποτέλεσμα να παχαίνουμε, ενώ επιπλέον προκαλείται παραγωγή των "κακών" εικοσανοειδών που επιδεινώνουν την υγεία. Δηλαδή, όταν υπάρχει πολλή ινσουλίνη στο αίμα, ο οργανισμός δεν καίει λίπος, το αντίθετο μάλιστα, το αποθηκεύει. Επίσης η αυξημένη ινσουλίνη προκαλεί πείνα και κυρίως επιθυμία για ζάχαρη. Άπαξ και μπει κάποιος στο φαύλο κύκλο της αυξημένης ινσουλίνης, η οποία επιδεινώνεται κάθε φορά που τρώει υδατάθρακες με υψηλό Γλυκαιμικό Δείκτη και κορεσμένα λίπη, θα παχαίνει ακόμη και αν τρώει λιγότερο από πριν.

Όσο υψηλότερο το επίπεδο του σακχάρου στο αίμα, τόσο περισσότερη ινσουλίνη εκκρίνεται, έτσι ώστε να διευκολύνεται η απορρόφηση του, επειδή ο οργανισμός μας έχει ανάγκη από όσο το δυνατόν σταθερότερο επίπεδο σακχάρου στο αίμα.

Για να λειτουργεί ο μεταβολισμός μας φυσιολογικά και να γίνονται καλύτερες καύσεις είναι απαραίτητο να μάθουμε να επιλέγουμε και να συνδυάζουμε σωστά πρωτεϊνούχες τροφές με αργά αφομοιώσιμους υδατάνθρακες.  Έτσι μειώνουμε τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη και καρδιαγγειακών παθήσεων.

Πρέπει να μάθουμε να  συμπεριφερόμαστε στο σώμα μας με σεβασμό για να έχουμε υγεία και ευεξία.

Αποσπάσματα από το βιβλίο του Παθολόγου-Διαβητολόγου κ. Φαίδωνα Lindberg-Χατζηπαναγιώτου «Ισογλυκαιμική Διατροφή»

 

 

Γίνε Μέλος

Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να υποκαθιστούν μια ποικιλία διατροφής και έναν υγιεινό τρόπο ζωής.

Δοκιμάστε τα προϊόντα

Ώρες Λειτουργίας

Μπορείτε να μας βρείτε καθημερινά:

Δευτέρα - Παρασκευή :
10.00 - 21.00

Σάββατο - Κυριακή:
10.00 - 17.00

Τηλ. Επικοινωνίας: (+30) 690 6026014 (+30) 698 0407744

flavonhealth.gr@gmail.com

base-logo

Η τροφή, να είναι το φάρμακό σου και το φάρμακό σου, να είναι η τροφή σου. Ιπποκράτης

Social Media