(+30) 690 6026014

(+30) 698 0407744

flavonhealth.gr@gmail.com

Ήξερες ότι...

Τα βιοφλαβονοειδή εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες, θωρακίζουν το ανοσοποιητικό σύστημα καταπολεμούν τις φλεγμονές και καταστέλλουν την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων.

Εμπειρίες

Είμαι πολύ ευχαριστημένη από την κατανάλωση διαφορετικών Flavon. To Flavon Peak Boost μου δίνει απίστευτη ενέργεια! Το Flavon Ruby ενισχύει το ανοσοποιητικό μου! Το Flavon Kids με βοηθάει να έχω έναν ήρεμο ύπνο. Μετά από 2 χρόνια συνεχούς χρήσης διαφορετικών Flavon έχουν φύγει όλες οι φλεγμονές από το σώμα μου και αισθάνομαι υπέροχα με την συγκεντρωμένη δύναμη των φρούτων και των λαχανικών. Τα συστήνω ανεπιφύλακτα!

Αγγελική

Αναζήτηση

ιώσεις

Τα σημαντικότερα αντιοξειδωτικά είναι οι βιταμίνες C και Ε, το σελήνιο, οι πολυφαινόλες (ρεσβερατρόλη, φλαβονοειδή), και τα καροτενοειδή (βιταμίνη Α, λυκοπένιο, β-καροτίνη, λουτεϊνη).

Προτιμάμε τα μονοακόρεστα λιπαρά δηλ. τα «καλά» λίπη γιατί δεν προκαλούν προβλήματα όπως τα κορεσμένα λίπη (βούτυρο, λιπαρά κρέατα κλπ) αλλά προστατεύουν από τα καρδιαγγειακά νοσήματα και τον σακχαρώδη διαβήτη, καθώς μειώνουν ελαφρά τη χοληστερίνη, ενώ δεν επηρεάζουν ή ελαφρώς αυξάνουν τα επίπεδα της ΗDL («καλής» χοληστερίνης - κατά άλλους ερευνητές). Το ελαιόλαδο είναι η κυριότερη πηγή μονοακόρεστων λιπαρών. Υπάρχουν σημαντικές ενδείξεις ότι το ελαιόλαδο προστατεύει και από τον καρκίνο. Η δράση του αυτή οφείλεται κυρίως στη βιταμίνη Ε (μια από τις βασικές αντιοξειδωτικές βιταμίνες) και στις πολυφαινόλες που περιέχει. Χάρη, λοιπόν, στην αντιοξειδωτική του ικανότητα, προστατεύει τα κύτταρα και τους ιστούς του οργανισμού από τις ελεύθερες ρίζες που προκαλούν την καταστροφή τους. Μικρότερες ποσότητες περιέχονται στο αβοκάντο, στο σουσάμι, στο ταχίνι, στα αμύγδαλα, στα αράπικα φιστίκια και στα καρύδια.

Προτιμάμε τα άπαχα κρέατα τα οποία αποτελούν εξαιρετικές πηγές σιδήρου, ψευδαργύρου και αμινοξέων, συστατικά που βοηθούν την καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.

Καταναλώνουμε 5 μερίδες φρούτα και λαχανικά την ημέρα για να καλύψουμε τις ανάγκες του οργανισμού σε βιταμίνες C, A και Ε καθώς και σε φλαβονοειδή τα οποία σε συνέργεια ωφελούν την άμυνα του οργανισμού.

Καταναλώνουμε τροφές με προβιοτικά και πρεβιοτικά: όπως κεφίρ και γιαούρτια. Η καλή λειτουργία του εντέρου σημαίνει καλύτερη απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών.

Καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε ω3 και ω6 λιπαρά τα οποία συντελούν στην καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού Λιπαρά ψάρια π.χ. σολομό, σαρδέλα, ελαιόλαδο και ξηρούς καρπούς.

Βάζουμε στην διατροφή μας το ταπεινό κρεμμύδι γιατί έχει αντιμικροβιακή και αντιφλεγμονώδη δράση χάρις στην κερκετίνη, μια ουσία που μπορεί να ενισχύσει το αμυντικό σύστημα του οργανισμού.

Επίσης το παρεξηγημένο σκόρδο περιέχει την αλισίνη, ουσία με αντιμικροβιακές ιδιότητες, η οποία σε μεγάλες ποσότητες μπορεί να διεγείρει την παραγωγή λεμφοκυττάρων.

Και τέλος δεν ξεχνάμε να πίνουμε αρκετό νερό: Το νερό ενυδατώνει τον οργανισμό, συμβάλλει στη μεταφορά θρεπτικών συστατικών και στην αποτοξίνωση του οργανισμού μέσω των νεφρών.

Γίνε Μέλος

Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να υποκαθιστούν μια ποικιλία διατροφής και έναν υγιεινό τρόπο ζωής.

Δοκιμάστε τα προϊόντα

Ώρες Λειτουργίας

Μπορείτε να μας βρείτε καθημερινά:

Δευτέρα - Παρασκευή :
10.00 - 21.00

Σάββατο - Κυριακή:
10.00 - 17.00

Τηλ. Επικοινωνίας: (+30) 690 6026014 (+30) 698 0407744

flavonhealth.gr@gmail.com

base-logo

Η τροφή, να είναι το φάρμακό σου και το φάρμακό σου, να είναι η τροφή σου. Ιπποκράτης

Social Media