(+30) 690 6026014

(+30) 698 0407744

flavonhealth.gr@gmail.com

Ήξερες ότι...

75% του κάθε γεύματος πρέπει να περιλαμβάνει τρόφιμα φυτικής προέλευσης και μόλις το 25% να είναι ζωϊκής.

Εμπειρίες

Είμαι πολύ ευχαριστημένη από τα Flavon. Θα συνεχίσω να τα παίρνω. Το Flavon-D μου φάνηκε ενδιαφέρον!! Καλό σας απόγευμα.

Χατζή Πασχαλιά

Αναζήτηση

cacao

Το Κακάο είναι εξαιρετικά πλούσια πηγή αντιοξειδωτικών, όπως φλαβονοειδή και πολυφαινόλες - ουσίες που απορροφώνται εύκολα από τον οργανισμό, καταστρέφουν τις βλαπτικές ελεύθερες ρίζες και μειώνουν τη διαδικασία εκφυλισμού και γήρανσης των κυττάρων.

Το Κακάο έχει τονωτική και αγχολυτική δράση. Δίνει ενέργεια και αποτελεί πλούσια πηγή ζωτικότητας για τον ανθρώπινο οργανισμό. Περιέχει όλα τα μακροθρεπτικά συστατικά, δηλαδή υδατάνθρακες, πρωτεΐνες, λίπη και είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε μέταλλα και ιχνοστοιχεία όπως: μαγνήσιο, σίδηρο, κάλλιο, ασβέστιο, φώσφορο, ψευδάργυρο, χαλκό και μαγγάνιο αλλά και βιταμίνες του συμπλέγματος Β, όπως Β1, Β2, Β3, βιταμίνες Α, C, E, D καθώς και παντοθενικό οξύ.

Το ασβέστιο, το μαγνήσιο και ο φώσφορος που περιέχει έχουν βρεθεί ότι προλαμβάνουν την υπέρταση και τα καρδιαγγειακά νοσήματα ενώ συμμετέχουν στον μεταβολισμό των οστών και δοντιών (πρόληψη οστεοπόρωσης). Ο χαλκός βοηθά στην σύνθεση της μελανίνης στο δέρμα και τα μαλλιά και διεγείρει το κεντρικό νευρικό σύστημα, ενώ ο σίδηρος είναι απαραίτητος για την σύνθεση της αιμοσφαιρίνης, η οποία μεταφέρει το οξυγόνο στα ερυθρά κύτταρα του αίματος.

Έρευνες έχουν δείξει πως η κατανάλωση κακάο μειώνει την αρτηριακή πίεση αλλά και την πηκτικότητα του αίματος, με αποτέλεσμα να μειώνεται και ο κίνδυνος εγκεφαλικού και καρδιακού επεισοδίου. Διευκολύνει επίσης την πέψη και βελτιώνει τη λειτουργία των νεφρών του εγκεφάλου και του εντέρου.

Η πρόσληψη μαύρης σοκολάτας σχετίζεται με καλύτερη γνωστική λειτουργία σύμφωνα με έρευνα σε ευρύτατη ομάδα εθελοντών οι οποίοι ακολούθησαν μετρήσεις με εκτεταμένη σειρά νευροψυχολογικών εξετάσεων. Οι φλαβονόλες που υπάρχουν στο κακάο μπορούν να διαβούν τον αιματο-εγκεφαλικό φραγμό με αποτέλεσμα να βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος στις διεργασίες των νευρώνων του εγκεφάλου και στη νευροδιαβίβαση. Επίσης συμβάλλουν στην αποτροπή εγκεφαλικών επεισοδίων και άνοιας  και βελτιώνουν την βραχυπρόθεσμη μνήμη.

Οι φλαβονόλες είναι ο κύριος τύπος φλαβονοειδών που βρίσκεται στο κακάο και τη σοκολάτα. Εκτός από τις αντιοξειδωτικές ιδιότητες, η έρευνα δείχνει ότι οι φλαβανόλες έχουν άλλες πιθανές επιδράσεις στην αγγειακή υγεία, όπως η μείωση της αρτηριακής πίεσης, η βελτίωση της ροής του αίματος στον εγκέφαλο και την καρδιά και καθιστούν τα αιμοπετάλια λιγότερο κολλώδη και ικανά να πήξει.

Αυτά τα φυτικά χημικά δεν υπάρχουν μόνο στη σοκολάτα. Στην πραγματικότητα, μια μεγάλη ποικιλία τροφίμων και ποτών είναι πλούσια σε φλαβονόλες.

Πρόσφατες μελέτες, συγκρίνοντας το κακάο με άλλα ροφήματα, έδειξαν ότι το κακάο έχει υψηλότερη αντιοξειδωτική δράση. Συγκεκριμένα 1 φλιτζάνι κακάο έχει πενταπλάσια αντιοξειδωτική δράση από 1 φλιτζάνι μαύρο τσάι, τριπλάσια από το πράσινο τσάι και διπλάσια από 1 ποτήρι κόκκινο κρασί.

https://my.clevelandclinic.org/health/articles/16774-heart-healthy-benefits-of-chocolate

https://digitalcommons.library.umaine.edu/cgi/viewcontent.cgi?article=1020&context=longitudinal_papers

Γίνε Μέλος

Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να υποκαθιστούν μια ποικιλία διατροφής και έναν υγιεινό τρόπο ζωής.

Δοκιμάστε τα προϊόντα

Ώρες Λειτουργίας

Μπορείτε να μας βρείτε καθημερινά:

Δευτέρα - Παρασκευή :
10.00 - 21.00

Σάββατο - Κυριακή:
10.00 - 17.00

Τηλ. Επικοινωνίας: (+30) 690 6026014 (+30) 698 0407744

flavonhealth.gr@gmail.com

base-logo

Η τροφή, να είναι το φάρμακό σου και το φάρμακό σου, να είναι η τροφή σου. Ιπποκράτης

Social Media