Τρώγοντας αυτό το νόστιμο σκουροκόκκινο φρούτο παρέχετε στο σώμα σας ένα από τα ισχυρότερα αντιοξειδωτικά - το βιοφλαβόνιο. Το βιοφλαβόνιο αφοπλίζει τις ελεύθερες ρίζες που είναι η αιτία πολλών ασθενειών.

Στις λοιμώξεις της άνω αναπνευστικής οδού, τα κεράσια έχουν αντισηπτική και αποχρεμπτική δράση - αραιώνουν τη βλέννα και μειώνουν τη θερμοκρασία του σώματος στα κρυολογήματα. Απολυμαίνουν τη γαστρεντερική οδό και διεγείρουν την παραγωγή γαστρικού οξέος βελτιώνοντας την πέψη. Επιπλέον, έχουν ήπια καθαρτική επίδραση στη χρόνια δυσκοιλιότητα και την ατονία των εντέρων.

Τα φρούτα και ο χυμός τους ωφελούν το πεπτικό μας σύστημα, το στομάχι, το συκώτι και το πάγκρεας. Τα οξέα φρούτων που αφθονούν στα κεράσια βοηθούν στην αποτοξίνωση του οργανισμού, απομακρύνουν τις τοξίνες, τονώνουν το μεταβολισμό και μειώνουν τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα. Η πηκτίνη που βρίσκεται στα κεράσια δίνει την αίσθηση του κορεσμού και βελτιώνει την πέψη. Τα κεράσια περιέχουν αλκάλια (1%) που αυξάνουν την απώλεια βάρους. Είναι ικανά να μειώσουν τις αρνητικές επιπτώσεις των κακών διατροφικών συνηθειών μας σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα. Βοηθούν στον τυμπανισμό .

Σταθεροποιούν τη λειτουργία της καρδιάς και προστατεύουν το σώμα από τις ασθένειες του κυκλοφορικού, χάρις στα χημικά στοιχεία που περιέχουν σε μεγάλες ποσότητες όπως: κάλιο, ασβέστιο και μαγνήσιο που ενισχύουν την καρδιά. Το ασβέστιο επίσης, ενισχύει τα οστά, τους μυς και τα νεύρα

Εκτός από το γεγονός ότι αποτρέπουν πολλές ασθένειες, βοηθούν να διατηρήσουμε το σώμα μας σε καλή κατάσταση, είναι ευεργετικά για την επιδερμίδα και αποτρέπουν τις ρυτίδες. Συνιστώνται σε διαβητικούς καθώς τα σάκχαρά τους δεν προκαλούν μεταβολή στη τιμή της ινσουλίνης. Επίσης, περιέχουν ουσίες που εμποδίζουν την ανάπτυξη καρκίνου.

Η τακτική κατανάλωση τους θα σας βοηθήσει να αποφύγετε την υπερβολική κατακράτηση νερού που προκαλείται από καρδιακή ανεπάρκεια και/ή νεφρική ανεπάρκεια ή αναιμία ως αποτέλεσμα ανεπάρκειας σιδήρου.

Η λαϊκή ιατρική συνιστούσε τα κεράσια για την πέτρα των νεφρών και τις παθήσεις της ουροδόχου κύστης. Το 1950 ο γιατρός Lajos Blau δήλωσε ότι ανάρρωσε από την ουρική αρθρίτιδα χάρη στα κεράσια. Δεν ήταν σε θέση να εξηγήσει πώς λειτούργησαν, αλλά αναφέρει και άλλους ασθενείς που είχαν το ίδιο αποτέλεσμα. Μια σειρά από συστάσεις σχετικά με τις ασθένειες και το χυμό κερασιών ως αποτελεσματική θεραπεία δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Prevention.

Σύμφωνα με τη φυσική ιατρική, ο χυμός κερασιού εμποδίζει τις καρδιακές διαταραχές και τις νευρώσεις. Στην αρχαία Ελλάδα οι γιατροί συνήθιζαν να συνταγογραφούν κεράσια ή χυμό κερασιών σε ασθενείς με επιληψία. Οι φαρμακευτικές τους ιδιότητες χρησιμοποιούνται ακόμα και σήμερα για τη θεραπεία της επιληψίας και άλλων νόσων του νευρικού συστήματος.

 • Το κεράσι είναι το φρούτο του καλού βραδινού ύπνου - χάρη στη μελατονίνη.
 • Έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση - ακυρώνει τις ελεύθερες ρίζες οξυγόνου
 • Είναι φυσικό αντισηπτικό και αποχρεμπτικό.
 • Είναι πολύ ωφέλιμο για την γαστρεντερική οδό.
 • Βοηθά τον καθαρισμό του σώματος από τις τοξίνες και τα βαρέα μέταλλα.
 • Μπορεί να μειώσει τον πόνο, τη φλεγμονή και τον πυρετό.
 • Ενισχύει την καρδιά, μειώνει χοληστερίνη και τριγλυκερίδια.
 • Ανακουφίζει από την δυσκοιλιότητα και την εντερική ατονία.
 • Χαρίζει υγεία και λάμψη στο δέρμα.
 • Προλαμβάνει τις πέτρες στα νεφρά και βοηθά στις ασθένειες της κύστης.
 • Βοηθά στην θεραπεία κατά της επιληψίας.
 • Τέλος, ενεργοποιεί τον μεταβολισμό και βοηθά στην απώλεια βάρους.