Η συνολική αντιοξειδωτική ικανότητά του έχει υπολογιστεί ότι είναι 2-3 φορές μεγαλύτερη από αυτήν του κόκκινου κρασιού ή του πράσινου τσαγιού.
Ένα ρόδι καλύπτει το 40% της βιταμίνης C και το 25% του φολικού οξέος που έχει καθημερινά ανάγκη ένας ενήλικος.
Ο χυμός του ροδιού χρησιμοποιείται για θεραπευτικούς σκοπούς χάρη στις αντιγηραντικές, αντιοξειδωτικές, αντικαρκινικές, αντιφλεγμονώδεις, αντιμικροβιακές, αντιασθματικές, αντιβηχικές, στυπτικές, επουλωτικές, αντιμυκητιακές, αποτοξινωτικές και αντιδιαρροϊκές του ιδιότητες.
Το ρόδι είναι πλούσιο σε βιταμίνες (Α, C, E, Κ, φολικό οξύ, παντοθενικό οξύ, B6), μέταλλα (σίδηρο, χαλκό, κάλιο, μαγγάνιο), φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικές ουσίες οι οποίες αποτελούν τα πλέον θεραπευτικά ευεργετικά συστατικά του και συγκεκριμένα τανίνες, ανθοκυανίνες, φλαβονοειδή, φλαβονόλες, φλαβόνες και ελλαγικό οξύ.
- Μειώνει την πίεση και βελτιώνει την μνήμη.
- Προλαμβάνει την υπογονιμότητα, την στυτική δυσλειτουργία και τις ασθένειες του προστάτη.
- Προστατεύει από τις φλεγμονές των πεπτικών οργάνων, όπως και του ουροποιητικού.