(+30) 690 6026014

(+30) 698 0407744

flavonhealth.gr@gmail.com

Ήξερες ότι...

Το μήκος των τελομερών μειώνεται με την ηλικία και προοδευτικά οδηγεί σε γήρανση ή και απόπτωση. Τα βραχύτερα τελομερή εμπλέκονται στη γονιδιωματική αστάθεια και την ογκογένεση.

Εμπειρίες

Από τα προϊόντα της Flavon έχω δοκιμάσει το Joy & το Ruby! Είναι και τα δύο εξαιρετικά ! Το Joy για ευεξία και τόνωση, το Ruby για ενίσχυση του ανοσοποιητικού, αλλά και βοήθεια του βραδινού ύπνου! Τα συνιστώ ανεπιφύλακτα.

Τζίνα Φίλλιου

Αναζήτηση

Αντιοξειδωτικά & Εμμηνόπαυση

Πολλές γυναίκες περνούν σχεδόν το ένα τρίτο της ζωής τους στην εμμηνόπαυση.  Η μείωση και η τελική διακοπή της παραγωγής οιστρογόνων έχει αποδειχθεί ότι προκαλούν ποικίλα συμπτώματα κατά την εμμηνόπαυση. Επιπλέον, τα αντιοξειδωτικά επίπεδα μειώνονται, αφήνοντας το ανθρώπινο σώμα ευαίσθητο. Μια τέτοια μείωση σε συνδυασμό με τη σταδιακή μείωση των οιστρογόνων συνδέεται με διάφορα συμπτώματα και αρνητικές επιδράσεις.

Έχει αποδειχθεί κλινικά ότι η εμμηνόπαυση δημιουργεί μια προ-οξειδωτική κατάσταση στο σώμα λόγω της πτώσης του φυσικού αντιοξειδωτικού τα οιστρογόνα και τα τρόφιμα πλούσια σε αντιοξειδωτικά προσφέρουν μεγάλο όφελος στις γυναίκες που βιώνουν εμμηνοπαυσιακά συμπτώματα επειδή βοηθούν στην εξάλειψη του οξειδωτικού στρες μέσα στο σώμα.

Δεν υπάρχει φαρμακολογική θεραπεία που να σταματά το σύνδρομο εμμηνόπαυσης, αλλά τεχνικές όπως η Ρεφλεξολογία και ο Ηλεκτροβελονισμός/Βελονισμός βελτιώνουν την φυσική και ψυχολογική ευεξία της γυναίκας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχουν διάφορα συμπληρώματα διατροφής για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης, αλλά προσωπικά δεν έχω βρει κάτι καλύτερο από τα φυσικά συμπληρώματα της Flavon. Τα Flavon  είναι καθαρή βιοενεργειακή τροφή πλούσια σε φλαβοειδή και η συνέργεια των συστατικών τους είναι επιστημονικά τεκμηριωμένη.

Συμβάλλουν με τον καλύτερο τρόπο στην αποτοξίνωση, ενδυνάμωση και ενεργοποίηση του μεταβολισμού μας και την εύρυθμη λειτουργία όλου του οργανισμού.

Η προσωπική μου εμπειρία έχει αποδείξει ότι ο συνδυασμός Ρεφλεξολογίας, Ηλεκτροβελονισμού και βελτίωσης της διατροφής με τρόφιμα πλούσια σε Φλαβονοειδή επιφέρει εξαιρετικά αποτελέσματα στη διαχείριση των συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης. Ο συνδυασμός αυτός προσφέρει μια ολιστική προσέγγιση για τη βελτίωση της φυσικής και ψυχολογικής ευεξίας κατά τη διάρκεια αυτής της ζωτικής φάσης της γυναίκας.

Η Ρεφλεξολογία βοηθά στην συνολική υποστήριξη του οργανισμού, ενώ ο Ηλεκτροβελονισμός συμβάλλει στην ενίσχυση της ενέργειας των μεσημβρινών και την ισορροπία των ορμονών. Η ενίσχυση της διατροφής με Φλαβονοειδή προσφέρει αντιοξειδωτική προστασία και υποστηρίζει τη γενική υγεία. Αυτή η συνδυαστική προσέγγιση αντιπροσωπεύει ένα ολοκληρωμένο και φυσικό μέσο για την επίτευξη ευημερίας κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης

Τα φλαβονοειδή, και ειδικά οι ισοφλαβόνες, χρησιμοποιούνται ευρέως για τη θεραπεία εμμηνοπαυσιακών συμπτωμάτων, συμβάλλοντας στον περιορισμός της γενικής περιεμμηνοπαυσιακής φλεγμονώδους κατάστασης.

Καθώς μεγαλώνουμε τα αντιοξειδωτικά επίπεδα μειώνονται, αφήνοντας τον οργανισμό μας ευαίσθητο σε διάφορες παθολογίες. Αυτή η μείωση σε συνδυασμό με μια σταδιακή απώλεια οιστρογόνων στο γυναικείο αναπαραγωγικό σύστημα συνδέεται με διάφορες συνέπειες.

Το οξειδωτικό στρες εμπλέκεται επίσης στην παθογένεση των εμμηνοπαυσιακών συμπτωμάτων όπως είναι οι εξάψεις και οι νυχτερινές εφιδρώσεις.

Επιπλέον, για τις γυναίκες που αντιμετωπίζουν δυσμενείς παρενέργειες ορμονικής θεραπείας, έχουν ανησυχητικά επίπεδα άγχους, ή θέλουν μια φυσική προσέγγιση, ο συνδυασμός Ρεφλεξολογίας, Ηλεκτροβελονισμού και Φλαβονοειδών αποτελεί μια ωφέλιμη επιλογή.

 

 

Πηγή:

https://www.nutri-facts.org/en_US/news/articles/the-role-of-antioxidants-in-menopause.html

Γίνε Μέλος

Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να υποκαθιστούν μια ποικιλία διατροφής και έναν υγιεινό τρόπο ζωής.

Δοκιμάστε τα προϊόντα

Ώρες Λειτουργίας

Μπορείτε να μας βρείτε καθημερινά:

Δευτέρα - Παρασκευή :
10.00 - 21.00

Σάββατο - Κυριακή:
10.00 - 17.00

Τηλ. Επικοινωνίας: (+30) 690 6026014 (+30) 698 0407744

flavonhealth.gr@gmail.com

base-logo

Η τροφή, να είναι το φάρμακό σου και το φάρμακό σου, να είναι η τροφή σου. Ιπποκράτης

Social Media