(+30) 690 6026014

(+30) 698 0407744

flavonhealth.gr@gmail.com

Ήξερες ότι...

Τα βιοφλαβονοειδή δρουν στον πυρήνα του DNA και των μιτοχονδρίων, προστατεύουν τις κυτταρικές μεμβράνες και τις πρωτεΐνες και επισκευάζουν τα κύτταρα που έχουν υποστεί βλάβη. 

Εμπειρίες

Θέλω να πω στον κόσμο ότι τα προϊόντα της Flavon δίνουν ενέργεια και υγεία, πράγματα που μας λείπουν πολύ στις μέρες μας. Αξίζει να τα δοκιμάσετε και θα δείτε μεγάλη διαφορά Μιλάω από προσωπική μου εμπειρία.

Αλεξάνδρα Χρηστίδου

Αναζήτηση

β-γλυκάνη

Ως ισχυρό αντιοξειδωτικό παγιδεύει τις ελεύθερες ρίζες και μπορεί να αποβεί επωφελές στη μείωση της φθοράς που προκαλεί η ακτινοβολία.

Επίσης, μπορεί να έχει ευεργετικά αποτελέσματα στην πρόληψη της επίδρασης των εποχιακών αναπνευστικών προβλημάτων και στην αύξηση της αντιβακτηριακής και αντι-ιικής δράσης. 

Βοηθά την προστασία από το στρες που σχετίζεται με την κατάπτωση του ανοσοποιητικού καθώς και στην παραγωγή ανοσοκυττάρων στον μυελό των οστών (σύμφωνα με αντικαρκινικές μελέτες).

Η β-γλυκάνη είναι ένας σημαντικός παράγοντας που συμβάλλει στο πεπτικό σύστημα επειδή είναι θρεπτικό συστατικό για τα καλά βακτηρίδια του εντέρου και αυτό είναι σημαντικό για την δραστηριότητα του ανοσοποιητικού μας συστήματος. Υποστηρίζει την εντερική μικροχλωρίδα. Αυξάνει την ανοσοποιητική δραστηριότητα του εντερικού βλεννογόνου και  μπορεί να μειώσει τις φλεγμονώδεις διεργασίες και σε πολλές περιπτώσεις έχει πολύ θετικές επιπτώσεις στα πεπτικά προβλήματα. Προάγει την κινητικότητα του εντέρου και έχει αντιμυκητιακές ιδιότητες (κατά της Candida)

Επίσης μειώνει τα επίπεδα χοληστερίνης. Σύμφωνα με την EESA « Η σταθερή κατανάλωση β-γλυκάνης μειώνει τα επίπεδα χοληστερίνης στο αίμα. συμβάλλοντας έτσι την διατήρηση υγιών επιπέδων χοληστερίνης, μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο στεφανιαίας νόσου».

Έχει αποδειχθεί πως είναι ευεργετική και ασφαλής σε περιπτώσεις φλεγμονής και μόλυνσης (HIV, ηπατίτιδα, ασθένεια Lyme, άσθμα, ρευματοειδής αρθρίτιδα).

Μπορεί επίσης να μειώσει τις παρενέργειες της ακτινοθεραπείας και της χημειοθεραπείας.

Η κατανάλωση της συνιστάται επίσης πριν και μετά το χειρουργείο, ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος μόλυνσης.

Τέλος, είναι ιδιαιτέρα ευεργετική για όσους πάσχουν από δερματίτιδα, έκζεμα, πληγές εγκαυμάτων, διαβητικά έλκη και αλλεργίες.

Κριθάρι ή σιτηρά, σίκαλη ή βρώμη, οι β-γλυκάνες είναι καλές πηγές φυτικών ινών και διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην λειτουργία του καρδιαγγειακού συστήματος. Η κατανάλωση τροφών πλούσιων σε β-γλυκάνη συνιστάται σε περιπτώσεις υψηλής αρτηριακής πίεσης και σε άτομα με αγγειοσύσπαση.

Τώρα εξηγείται γιατί οι άνθρωποι που ζούσαν στο παρελθόν είχαν ισχυρότερο ανοσοποιητικό σύστημα. Η μαγιά ήταν παρούσα στην καθημερινή τους ζωή για το ψήσιμο του ψωμιού κλπ.

Η β-γλυκάνη βρίσκεται  στα δημητριακά (κριθάρι, σιτάρι, βρόμη, πίτουρα), σε ορισμένα όσπρια, σε φύκια, στο ρύζι, στην μαγιά και στα ιατρικά μανιτάρια. Η βέλτιστη κατανάλωση αυτών μπορεί να συμβάλλει σημαντικά στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Η ημερήσια δόση είναι περίπου 500-2000mg.

Η β-γλυκάνη  είναι ένα από τα συστατικά των Flavon Green Plus, Flavon Joy, Flavon Peak Fruit και Flavon Peak Future.

Πηγές: Video Καθηγητής Prof.Dr. Zoltan Dinya - COVID 19

Effects of beta-glucans on the immune system.

https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CF%86%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7

 

 

Γίνε Μέλος

Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να υποκαθιστούν μια ποικιλία διατροφής και έναν υγιεινό τρόπο ζωής.

Δοκιμάστε τα προϊόντα

Ώρες Λειτουργίας

Μπορείτε να μας βρείτε καθημερινά:

Δευτέρα - Παρασκευή :
10.00 - 21.00

Σάββατο - Κυριακή:
10.00 - 17.00

Τηλ. Επικοινωνίας: (+30) 690 6026014 (+30) 698 0407744

flavonhealth.gr@gmail.com

base-logo

Η τροφή, να είναι το φάρμακό σου και το φάρμακό σου, να είναι η τροφή σου. Ιπποκράτης

Social Media