(+30) 690 6026014

(+30) 698 0407744

flavonhealth.gr@gmail.com

Ήξερες ότι...

75% του κάθε γεύματος πρέπει να περιλαμβάνει τρόφιμα φυτικής προέλευσης και μόλις το 25% να είναι ζωϊκής.

Εμπειρίες

Θέλω να πω στον κόσμο ότι τα προϊόντα της Flavon δίνουν ενέργεια και υγεία, πράγματα που μας λείπουν πολύ στις μέρες μας. Αξίζει να τα δοκιμάσετε και θα δείτε μεγάλη διαφορά Μιλάω από προσωπική μου εμπειρία.

Αλεξάνδρα Χρηστίδου

Αναζήτηση

ph nutrition

 1. Χαμηλή ενέργεια

Σύμφωνα με τους επιστήμονες εάν αισθάνεστε κουρασμένοι χωρίς λόγο, μπορεί να ευθύνεται η υπερβολική οξύτητα. Και αυτό γιατί όταν το σώμα είναι σε όξινη κατάσταση δυσκολεύεται να απορροφήσει μέταλλα και άλλα θρεπτικά συστατικά που χρησιμοποιεί για να παράγει ενέργεια. Εάν αισθάνεστε υπερβολικά κουρασμένοι, αναζητήστε περισσότερα τρόφιμα με θρεπτικά συστατικά, όπως φρούτα και λαχανικά, για να αυξήσετε τα επίπεδα της ενέργειάς σας.

2. Αποδυναμωμένα οστά

Όταν το pH  στο σώμα είναι περισσότερο όξινο, ο οργανισμός προσπαθεί να το αντισταθμίσει χρησιμοποιώντας αλκαλικά μέταλλα όπως ασβέστιο και μαγνήσιο από τα οστά, αφήνοντάς τα πιο αδύναμα, σύμφωνα με μια μελέτη του 2018. Τρώτε πλούσιες τροφές σε ασβέστιο και μαγνήσιο για να αποτρέψετε την οστεοπενία ή την οστεοπόρωση, δύο διαταραχές της οστικής πυκνότητας.

 3. Δυσπεψία

Εάν καταναλώνετε πολλές όξινες τροφές στη διατροφή σας, μπορεί να αισθάνεστε πιο συχνά στομαχικές ενοχλήσεις. Συζητήστε με το γιατρό σας σχετικά με τις αλλαγές στον τρόπο διατροφής σας για να μειώσετε τις στομαχικές ενοχλήσεις.

4. Αϋπνία

Σύμφωνα με τον James F. Balch, MD, όταν τα επίπεδα του pH είναι εκτός ισορροπίας και το σώμα είναι πιο όξινο, είναι πιο πιθανό να αντιμετωπίσετε διαταραχές ύπνου και αϋπνία λόγω έλλειψης ζωτικών θρεπτικών συστατικών, όπως ασβέστιο και μαγνήσιο.

5. Κακή οδοντική υγεία

Εάν έχετε ενοχλήσεις στα δόντια σας όταν τρώτε ζεστά ή κρύα τρόφιμα θα μπορούσε να είναι μια ακόμη ένδειξη. Σύμφωνα με μια μελέτη του 2015 στο International Journal of Chemical Engineering and Applications, η κακή υγεία των δοντιών και η υποβάθμιση του σμάλτου μπορεί να αποτελούν ένδειξη ότι υπάρχει υπερβολική οξύτητα στο σώμα.

6. Υψηλά επίπεδα Στρες

Το άγχος μπορεί να επηρεάσει τις ισορροπίες του pH του οργανισμού όσο και μια κακή διατροφή. Ασκεί μεγάλη πίεση στο σώμα και τη ζωή μας γενικότερα. Το άγχος μπορεί να βλάψει την υγεία και την ορμονική ισορροπία του οργανισμού μας καθιστώντας δύσκολη την εύρυθμη λειτουργία του ως σύνολο.  Υπάρχουν τόσες πολλές επιδράσεις του άγχους στο σώμα που μπορούν να οδηγήσουν σε προβλήματα υγείας εάν αφεθεί χωρίς αντιμετώπιση, η ρεφλεξολογία, η ηχοθεραπεία αλλά τεχνικές όπως το mindfulness και ο διαλογισμός βοηθούν αποτελεσματικά στην μείωση και τον έλεγχο του άγχους.

Εάν παρατηρήσετε οποιοδήποτε από αυτά τα ζητήματα στο σώμα σας, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι τα επίπεδα του pH σας είναι εκτός ισορροπίας. Η ανισορροπία μπορεί να οδηγήσει σε επιδείνωση της υγείας και της ευεξίας, οπότε είναι καλύτερο να επιλέγετε τι τρώτε. Τρόφιμα που προωθούν την αλκαλικότητα, ή τρόφιμα «σχηματισμού βάσης», σύμφωνα με μελέτες φαίνεται ότι αποτρέπουν ή εξουδετερώνουν τις επιπτώσεις της περίσσειας οξέος στο σώμα. Αυτά τα τρόφιμα περιλαμβάνουν τα περισσότερα φρούτα και λαχανικά. Ακόμα και τα εσπεριδοειδή, τα οποία αρχικά είναι όξινα, προάγουν την αλκαλικότητα μόλις μεταβολιστούν. Επίσης, τα νεφρά που αποτελούν τα δύο φυσικά μας "φίλτρα", παίζουν σημαντικό ρόλο στην απομάκρυνση των τοξινών και άλλων περιττών ουσιών. Το σκόρδο, το κρεμμύδι, όλα τα πράσινα λαχανικά, όλα τα μούρα και ιδιαιτέρως τα κράνμπερι, καθώς τα αυτά και τα φρέσκα ψάρια παρέχουν πολύτιμα συστατικά για την ομαλή  υγεία των νεφρών μας.

Οι ειδικοί τονίζουν ότι η διατροφή  βοηθά να αποφύγουμε προβλήματα υγείας στο μέλλον και συμβουλεύουν να τρώμε περισσότερα θρεπτικά τρόφιμα όπως λαχανικά και φρούτα, να κοιμόμαστε νωρίς, να ασκούμαστε και να φροντίζουμε ανάλογα και την εσωτερική μας ηρεμία για να απολαμβάνουμε υγεία και ευεξία στην καθημερινότητά μας.

Γίνε Μέλος

Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να υποκαθιστούν μια ποικιλία διατροφής και έναν υγιεινό τρόπο ζωής.

Δοκιμάστε τα προϊόντα

Ώρες Λειτουργίας

Μπορείτε να μας βρείτε καθημερινά:

Δευτέρα - Παρασκευή :
10.00 - 21.00

Σάββατο - Κυριακή:
10.00 - 17.00

Τηλ. Επικοινωνίας: (+30) 690 6026014 (+30) 698 0407744

flavonhealth.gr@gmail.com

base-logo

Η τροφή, να είναι το φάρμακό σου και το φάρμακό σου, να είναι η τροφή σου. Ιπποκράτης

Social Media