Οι βιταμίνες Α, Β, Κ και C και η ρεσβερατρόλη μπορεί να βελτιώσουν την υγεία του δέρματος, να ελαχιστοποιήσουν τις νεφρικές διαταραχές, να καταπολεμήσουν νευροεκφυλιστικές διαταραχές όπως η νόσος του Αλτσχάιμερ, να βελτιώσουν την όραση, να μειώσουν τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων, να βοηθήσουν στην προστασία από τον καρκίνο, και άλλων θεμάτων υγείας.

 Η συνδυασμένη αντιφλεγμονώδης δράση πολυφαινολών και ρεσβερατρόλης έχει αποδειχθεί ότι αναστέλλει τη δράση των ενζύμων κυκλοοξυγενάσης και βελτιώνει τη χρήση της γλυκόζης στους διαβητικούς. Ορισμένες μελέτες έχουν δείξει ότι η ρεσβερατρόλη μπορεί να προστατεύει από τη διαβητική νευροπάθεια, η οποία επηρεάζει τη λειτουργία των νεύρων. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι αυτό μπορεί να οφείλεται στις νευροπροστατευτικές επιδράσεις αυτής της ένωσης. Σύμφωνα με πειράματα σε ζώα, έχει αντικαρκινική δράση και έχει καλή επίδραση στο καρδιαγγειακό σύστημα. Σύμφωνα με μελέτες Αμερικανών επιστημόνων, η ρεσβερατρόλη επιβραδύνει την ανάπτυξη καλοηθών και κακοηθών όγκων. Γάλλοι ερευνητές διαπίστωσαν ότι αναστέλλει τον σχηματισμό ενός ενζύμου που παίζει ρόλο στην ανάπτυξη του καρκίνου του μαστού. Επιβραδύνει τη διαδικασία γήρανσης της επιδερμίδας καθώς συμβάλλει στην αποκατάσταση του κολλαγόνου. 

Ορισμένες μελέτες έχουν δείξει ότι η ρεσβερατρόλη μπορεί να προστατεύει από τη διαβητική νευροπάθεια, η οποία επηρεάζει τη λειτουργία των νεύρων. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι αυτό μπορεί να οφείλεται στις νευροπροστατευτικές επιδράσεις αυτής της ένωσης.

Εργαστηριακές δοκιμές έχουν δείξει ότι η ρεσβερατρόλη μπορεί να προστατεύσει από διάφορα προβλήματα στα μάτια, συμπεριλαμβανομένης της ηλικιακής εκφύλισης της ωχράς κηλίδας, του γλαυκώματος, του καταρράκτη και άλλων.

Οι πολυφαινόλες στα σταφύλια, όπως η ρεσβερατρόλη, πιστεύεται ότι έχουν αντιοξειδωτική, μείωση των λιπιδίων και αντιφλεγμονώδη δράση που μπορεί να βοηθήσουν στη μείωση του κινδύνου καρδιαγγειακής νόσου (CVD). Μπορούν να το επιτύχουν αυτό αποτρέποντας τη συσσώρευση αιμοπεταλίων και μειώνοντας την αρτηριακή πίεση και τον κίνδυνο ακανόνιστων καρδιακών ρυθμών.

Τα σταφύλια περιέχουν φυτικές ίνες και κάλιο, τα οποία υποστηρίζουν την υγεία της καρδιάς. Η Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρεία (AHA) συνιστά την αύξηση της πρόσληψης καλίου αξιόπιστης πηγής με παράλληλη μείωση της κατανάλωσης νατρίου για τη βελτίωση της αρτηριακής πίεσης και της καρδιαγγειακής υγείας.

Η ρεσβερατρόλη θεωρείται ότι μπορεί να μειώσει την αρτηριακή πίεση. Επιτυγχάνει αυτό το αποτέλεσμα αυξάνοντας την παραγωγή του μονοξειδίου του αζώτου, το οποίο προκαλεί τη χαλάρωση των αρτηριών. Μελέτες σε ζώα έχουν δείξει ότι η κερσετίνη και η ρεσβερατρόλη μπορεί να μειώσουν τον κίνδυνο αθηροσκλήρωσης και να προστατεύσουν από τη βλάβη που προκαλείται από τη λιποπρωτεΐνη χαμηλής πυκνότητας (LDL) ή την «κακή» χοληστερόλη.

Μια μελέτη δεδομένων για 12.267 ενήλικες στις Ηνωμένες Πολιτείες έδειξε ότι όσο περισσότερο νάτριο καταναλώνουν οι άνθρωποι σε σχέση με την πρόσληψη καλίου τους, τόσο υψηλότερος είναι ο κίνδυνος θνησιμότητας από όλες τις αιτίες. Η υψηλή πρόσληψη καλίου έχει συσχετιστεί με μειωμένο κίνδυνο εγκεφαλικού, προστασία από την απώλεια μυϊκής μάζας και διατήρηση της οστικής πυκνότητας.

Η ρεσβερατρόλη υπάρχει και στο κόκκινο κρασί. Ένα ποτήρι κόκκινου κρασιού την ημέρα για τις γυναίκες και έως δύο για τους άνδρες έχουν ωφέλιμη επίδραση. Το μέτρο είναι το κλειδί.

Η ρεσβερατρόλη επίσης βρίσκεται σε  ορισμένους τύπους μούρων - συμπεριλαμβανομένων των βατόμουρων και των βακκίνιων, στα αράπικα φιστίκια και στο κακάο.

Σημείωση: Αυτές οι μελέτες έχουν χρησιμοποιήσει ως επί το πλείστον δόσεις αυτών των φλαβονοειδών πολύ υψηλότερες από αυτές που καταναλώνονται συνήθως από τον άνθρωπο.

Εδώ έρχεται η Flavon να βοηθήσει με τα βιονεργειακά συμπληρώματά της που είναι βασισμένα σε επιστημονικές μελέτες και δίνουν την δυνατότητα μέσα σε ένα κουταλάκι 6γρ. να πάρουμε όλα τα θρεπτικά συστατικά από βιολογικά φρούτα και λαχανικά για να καλύψουμε ότι δεν μπορούμε με την καθημερινή μας διατροφή. Τι το καλύτερο!