Ήξερες ότι...
75% του κάθε γεύματος πρέπει να περιλαμβάνει τρόφιμα φυτικής προέλευσης και μόλις το 25% να είναι ζωϊκής.
Αναζήτηση

- Details
Αρώνια
Οι καρποί της αρώνιας είναι, όπως τα περισσότερα μούρα, πλούσιοι σε αντιοξειδωτικά συστατικά, και συγκεκριμένα σε ανθοκυανίνες και προκυανιδίνες τα οποία αποτελούν και τα δραστικά συστατικά των μύρτιλων και του εκχυλίσματος σταφυλιού. Έχει πέντε φορές περισσότερες πολυφαινόλες από το σταφύλι και θεωρείται προστάτης της καρδιάς, του ουροποιητικού, αλλά και της μνήμης.

- Details
Ινουλίνη
Είναι ένας φυσικός πολυσακχαρίτης που παράγεται κυρίως από ρίζες ή ριζώματα διάφορων φυτικών πηγών κατά προτίμηση από το ραδίκι κιχώριο. Την συναντάμε και στο σιτάρι, την βρώμη, στα κρεμμύδια, τα σκόρδα, τα σπαράγγια, την μπανάνα, την αγκινάρα Ιερουσαλήμ, την γλυκοπατάτα, τον ηλίανθο, την σόγια και το πράσο. Πρόκειται για διαιτητική ίνα χαμηλής περιεκτικότητας σε ενέργεια που ενεργεί θετικά στην ανοσοποιητική δραστηριότητα.

- Details
Καρότο
Εξαιρετική πηγή αντιοξειδωτικών ουσιών και η πλουσιότερη φυτική πηγή βήτα καροτίνης (προβιταμίνης Α) . Περιέχει επίσης βιταμίνη C, βιταμίνες της ομάδας Β, φολικό οξύ, Ε, Η, Κ και ΡΡ, φυτικές ίνες, ασβέστιο, κάλιο, νάτριο, σίδηρο, χαλκό, φώσφορο, μαγνήσιο, ψευδάργυρο, μαγγάνιο, κοβάλτιο, ινοσιτόλη και πηκτίνες.

- Details
Β- Γλυκάνη
Η β-γλυκάνη είναι ένας φυσικός πολυσακχαρίτης (υδατάνθρακας) και μία από τις σημαντικότερες φυτικές ουσίες που ενισχύουν σημαντικά το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού χάρη στις ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες που διαθέτει. Είναι επίσης σημαντική όταν είμαστε αγχωμένοι καθώς το στρες μειώνει την ανοσοποιητική δραστηριότητα.